ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές... και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου(Οδυσσέας Ελύτης)

Η μητέρα είναι ξεχωριστή για τον καθένα μας είτε είναι παιδί είτε  έφηβος είτε ενήλικας.

Η σημερινή ημέρα, η μέρα της γιορτής της δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ευκαιρία για να την τιμήσουμε!

Η μητέρα είναι για όλους μας μικρούς και μεγάλους, ο άνθρωπος που από την πρώτη ημέρα της ζωής μας, στέκεται στο πλευρό μας, δίπλα μας, με αγάπη και φροντίδα δίνοντας  δύναμη και εφόδια για τον παρόν και το μέλλον μας.

Σήμερα, γιορτάζουν και οι μητέρες των αστυνομικών, μητέρες συναδέλφων μας που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα απέναντι στην εγκληματικότητα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την τάξη στην κοινωνία μας.

Μητέρες, που κάθε μέρα αγωνιούν και καρδιοχτυπούν περιμένοντας να μάθουν τα νέα του παιδιού τους, του δικού τους ήρωα, που έχει αποφασίσει να υπερασπίζεται τους νόμους και τους θεσμούς της χώρας.

Σήμερα γιορτάζουν και συναδέλφισσες μας,  μητέρες οι οποίες ταυτόχρονα με τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις καταφέρνουν να αγωνίζονται για την οικογένειά τους και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αγάπη..

Στη χώρα μας, η γιορτή της μητέρας γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, σε συνδυασμό με τη χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής. Τελικά, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου στη 2η Κυριακή του Μαΐου.

Εύχομαστε σε όλες τις μητέρες του κόσμου και ειδικότερα στις μανάδες των αστυνομικών αλλά και στις συναδέλφισες μητέρες από καρδιάς... 
Χρόνια Πολλά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου