ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ποια είναι η νέα ομάδα περιπολιών της ΕΛ.ΑΣ και πως θα λειτουργεί


Στην χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας Τάξης, βγήκαν δύο επιπλέον ειδήσεις.

Η πρώτη, όταν κατακεραύνωσε εκ νέου την ηγεσία και κάποιους αξιωματικούς για τις διαρροές για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ όμως γι αυτό το ζήτημα αργότερα και η δεύτερη όταν αναφέρθηκε στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό των ευέλικτων περιπολιών σε περιοχές με διαφορετικό ειδικό ενδιαφέρον αναφορικά με τα στοιχεία και ζητήματα που συνθέτουν το ειδικό βάρος καθεμιάς.

Ο κ. υπουργός έκανε λόγο για τη συγκρότηση 24μελούς ομάδας αστυνομικών που θα σαρώνουν ανά οχτάωρο διαφορετικές κάθε ημέρα και φορά περιοχές.
Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων.

"Επιπλέον, θα σας αναφέρω ότι έχουμε αποφασίσει, πέραν των συναντήσεων που κάνουμε στην περιφέρεια, να περπατήσουμε - και το εννοώ - σε δύσκολες περιοχές. Τη Δευτέρα θα πάμε στο Μενίδι. Την άλλη βδομάδα θα πάμε στη Μάνδρα με σκοπό να περπατήσουμε, να δούμε, να μιλήσουμε με ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε την πρώτη αξιολόγηση του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» που «αγκαλιάστηκε», όπως ξέρετε, με στόχο να διευρύνουμε το θεσμό.

Ετοιμάζουμε την ευέλικτη δράση πεζών περιπολιών, δηλαδή 24 άτομα κάθε μέρα, με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θα πηγαίνουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή στην οποία θα περιπολούν καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους. Την άλλη μέρα σε άλλη περιοχή. Αυτό θα συμβαίνει ανεξάρτητα με το τι κάνει το εκάστοτε Αστυνομικό τμήμα. Θα κάνουμε ευέλικτες δράσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου