ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Έκφραση δυσαρέσκειας από την Π.Ο.ΑΣ.Υ


Με έντονο το αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει την δυσαρέσκεια όλων των αστυνομικών της Χώρας και τονίζει τις πάγιες θέσεις της ....

Αθήνα, 21 Μαΐου 2015
Αρ. Πρωτ.: 200/4/157
ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ
  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αίσθημα ευθύνης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια των Αστυνομικών της Χώρας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε, χθες, από την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων σε «πηγαδάκι», ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων τάξης και ασφάλειας, όσο και ο επικεφαλής των μέτρων, Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ, στο κέντρο της Αθήνας, με αντανάκλαση στο θεσμό της ΕΛ.ΑΣ.
  Ο Έλληνας αστυνομικός οφείλει να έχει μια ξεκάθαρη εντολή και μια σταθερή πολιτική κατεύθυνση όχι μόνο από την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, αλλά και από το σύνολο της Eλληνικής Πολιτείας, των Πολιτικών Κομμάτων πρωτίστως, προκειμένου να δύναται να δράσει στο πλαίσιο των νόμων, με σιγουριά και ασφάλεια. Τέτοια ζητήματα, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ξεκάθαρες αποφάσεις που θα διασφαλίζουν όχι μόνο τον πολίτη, αλλά και τον ίδιο τον αστυνομικό κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Η Πρόεδρος της Βουλής, όφειλε, ως εκ της θέσεώς της, να διαφυλάξει τόσο τον πολιτειακό θεσμό που υπηρετεί, όσο και τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς, πρώτιστο μέλημα κάθε δημοκρατικής πολιτείας, είναι η προαγωγή των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών, μέσω των οποίων εδραιώνεται η κοινωνική αποδοχή της Αστυνομίας.
  Είναι σαφές ότι με τέτοιες ενέργειες δεν υπηρετείται ο πρωταρχικός μας στόχος για τη βελτίωση των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών ούτε προωθείται η συμφιλίωση λαού και αστυνομίας, όταν εμφανίζεται η αστυνομία ως «εχθρός» του, για διάφορους λόγους.
  Ως υπεύθυνος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί 40.000 Αστυνομικούς Υπαλλήλους, όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας, οφείλουμε να επαναφέρουμε και να τονίσουμε τις πάγιες θέσεις μας για τη διακριτότητα του ρόλου ενός εκάστου. Η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη την εξαγγελία της για έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο για την λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και δη στο πλαίσιο λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων, με τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, όπως, άλλωστε, έχει δεσμευτεί πρόσφατα κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Χώρας.
  Η συντεταγμένη Πολιτεία (το Κοινοβούλιο, τα Πολιτικά Κόμματα κ.ά.) οφείλουν να συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Οργανισμού που υπηρετεί το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο με συναινετικές διαδικασίες αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
  Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει το ιερό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συναθροίζονται και να διαδηλώνουν ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και η πολιτεία από την άλλη, οφείλει να στηρίζει εμπράκτως το ανθρώπινο δυναμικό της για να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στον ρόλο του, αναζητώντας κάθε φορά επαγγελματικούς χειρισμούς, ευελιξία και συντονισμό δυνάμεων την ώρα της «μάχης», ώστε να μην εκτίθενται θεσμοί και δημοκρατικές λειτουργίες. Αυτή είναι η πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει επιτέλους η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπεύθυνα και χωρίς υπεκφυγές.
  Οι εργαζόμενοι και όλοι οι πολίτες που διαδηλώνουν, καθώς και οι εκπρόσωποί τους, οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι και αυτοί εργαζόμενοι και μάλιστα τις περισσότερες φορές εργάζονται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για να διασφαλίσουν τα υπέρτατα αγαθά του πολίτη.
  Τέλος, οι συνάδελφοί μας, οφείλουν να επιδεικνύουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να αντιμετωπίζουν με το μέγιστο δυνατό επαγγελματισμό οποιεσδήποτε προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου