ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Οι αστυφύλακες δεν είναι η "τελευταία τρύπα του ζουρνά" - Ανοιχτή επιστολή στην Π.Ο.ΑΣ.Υ για το μέλλον των Αστυνομικών Σχολών , του Χρήστου ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ

Ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α Χρήστος ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ, με την παρακάτω επιστολή του προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ επαναφέρει ένα φλέγον ζήτημα, για τους συναδέλφους μας το οποίο αφορά την φοίτηση τους στις Αστυνομικές Σχολές και κατ΄επέκταση την βαθμολογική εξέλιξη τους..
                                        
                                       ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                  

        02-05-2015
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΤΡΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  « Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΖΟΥΡΝΑ».
ΠΡΟΣ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων


Κύριε πρόεδρε, κύριοι Σύμβουλοι 
Το φως της δημοσιότητας πλημμυρίσανε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την επικείμενη τροποποίηση των ετών φοίτησης, των στρατιωτικών σχολών Υπαξιωματικών στελεχών Ε.Δ από δυο έτη σε τρία… αρχής γενόμενης από το ακαδημαϊκό έτος 2015-1016.


Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ρύθμιση αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναβαθμίσεως των Σχολών και του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαιδεύσεως προς τους σπουδαστές τους, ενώ ταυτοχρόνως υλοποιείται και ένα πάγιο αίτημα (πάνω από 17 ετών) των συνδέσμων και συλλόγων Αξιωματικών προελεύσεως των παραγωγικών Σχολών Υπαξιωματικών, αφού όλες οι ΑΣΣΥ, έχουν σπουδαστές που είναι από τους καλύτερους μαθητές και οι οποίοι σε ετήσια βάση συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, με τις οποίες -υπό άλλες συνθήκες- θα είχαν μπει σε πανεπιστημιακού επιπέδου σχολές του κύκλου τους.

Άραγε αναρωτιέμαι, τα παραπάνω δεν ισχύουν για τους συναδέλφους μας Αστυφύλακες;;

Άραγε, οι νέοι συνάδελφοι μας, Αστυφύλακες, που αν και είχαν δυνατότητες να εισαχθούν σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό ίδρυμα της Χώρας, προτίμησαν την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ, για να προσφέρουν τις γνώσεις και το επίπεδο τους, δεν αξίζουν μια καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία;;;

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι σύμβουλοι….

Ενδεχομένως, μέσα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, να υπάρχουν ακόμα και μέχρι σήμερα θιασώτες της παρωχημένης θεωρίας «φας πιεις αστυφύλακας θα βγεις», όμως την απαρχαιωμένη αυτή θεωρία, οι ίδιοι οι αστυφύλακες έχουν εξοβελίσει με την επαγγελματική τους ποιότητα και το επίπεδο γνώσεων τους.

Δεν ταιριάζει σε αυτούς, αλλά ούτε και σε εμάς ως εκπρόσωποι τους, να μην θέτουμε, ως άμεση προτεραιότητα και αίτημα της Ομοσπονδίας μας, την άμεση αναβάθμιση της σχολής αστυφυλάκων της αστυνομικής ακαδημίας.

Ο σύγχρονος Αστυφύλακας δικαιούται διαφορετικού βαθμολογίου ανταποκρινόμενου του επίπεδου του και των άριστων γνώσεων και σαφώς αναβαθμισμένων σπουδών.

Σας θέτω υπόψιν ότι, με την τροποποίηση των ετών σπουδών από δύο, σε τρία έτη σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, επιτυγχάνεται η ισοτιμία όλων των ΑΣΣΥ με τα ΤΕΙ, κατά τον ίδιο τρόπο ισοτιμίας που υφίσταται μεταξύ των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) με τα αντίστοιχα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), που είναι τετραετούς φοιτήσεως. Ως προανεφέρθη, η όλη πρόταση ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των αξιωματικών προερχόμενων από παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών, καθώς μέχρι τώρα, αν ήθελαν οι απόφοιτοι των ΑΣΣΥ να συνεχίσουν στο πανεπιστήμιο για ανώτατες σπουδές, δεν μπορούσαν να το κάνουν, όπως οι συνάδελφοι τους των ΤΕΙ. Κι αυτό διότι, αν και συγκέντρωναν μεγαλύτερη βαθμολογία εισαγωγής, ήταν απόφοιτοι και κάτοχοι πτυχίων διετούς και όχι τριετούς φοιτήσεως.

Τα παραπάνω όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι δυνατόν να μην ισχύουν και για τους αποφοίτους της σχολής Αστυφυλακών, των οποίων το επίπεδο γνώσεων τους και προσόντων, είναι πλέον γνωστό στην ελληνική κοινωνία ότι είναι ιδιαιτέρως υψηλό..

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι σύμβουλοι...

Είναι αδιανόητο από μέρους μας, να επιτρέψουμε σε κάποιους να θεωρούν ότι ο αστυφύλακας θα είναι «η τελευταία τρύπα του ζουρνά»...
Κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει, ούτε το επίπεδο του, ούτε οι γνώσεις του, αλλά εν τέλει, ούτε και η αποδοχή και η αναγνώριση, που απολαμβάνει πλέον από την Ελληνική κοινωνία….


Αναμένοντας των άμεσων πρωτοβουλιών σας…


Με εκτίμηση….


ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ Ε.Α.Υ.Ν/Α Α
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.Σ.Α

Παραθέτουμε 
παρακάτω βίντεο από την ομιλία του Χρήστου Συνδρεβέλη στο 24ο Συνέδρειο της ΠΟΑΣΥ στην οποία τόνιζε την αναγκαιότητα της αναβάθμισης της σχολής αστυφυλάκων..


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου