ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Διακήρυξη της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ( Σ.Α.Σ.)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Ελληνική κοινωνία στα τέσσερα χρόνια του μνημονίου που πέρασαν, βίωσε κοσμογονικές αλλαγές, οι οποίες αναδιάταξαν και ανακαθόρισαν τον κοινωνικό χώρο. Μαζί με αυτές τις αλλαγές άλλαξε η δυναμική, το ύφος και το ήθος βεβαίως του συνδικαλιστικού κινήματος, που μέσα από την δοκιμασία της ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας, κλήθηκε να ανασυγκροτήσει τον κόσμο της εργασίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και να τον στρατεύσει στην μεγάλη προσπάθεια ανόρθωσης της πατρίδας μας.
Οι συμβιβασμένες αντιλήψεις των συνδικαλιστικών φορέων με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων και την κάθε μορφής εξουσία, αποδοκιμάστηκαν παταγωδώς από την κοινωνία και ετέθησαν στο περιθώριο.
Παρακολουθώντας αυτές τις σοβαρές αλλαγές, ξεκινούμε ΜΑΖΙ σας, με την ηθικά ενεργό συμμετοχή σας, έναν νέο αδέσμευτο από κάθε κομματική κηδεμονία και πολιτική εξουσία συνδικαλιστικό φορέα, που θα συνταυτίζεται με τον νέο γοργό κοινωνικό βηματισμό και θα δρομολογήσει τις νέες απαιτούμενες δημοκρατικές αλλαγές στον χώρο μας.
Δεν διεκδικούμε απλά μια ψήφο στα πλαίσια μιας τυπικής εκλογικής διαδικασίας, αλλά φτιάχνουμε ΜΑΖΙ σας, την ηθική ζύμη για κάτι νέο, υγιές, σύγχρονο και δημοκρατικό στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα φυσήξει φρέσκο αεράκι, στις αποδοκιμασμένες κομματικές νοοτροπίες του παρελθόντος  και με  κέντρο ΕΣΑΣ, θα διεκδικήσει το μέλλον των βαλλομένων από παντού Ελλήνων Αστυνομικών.
Με επίκεντρο τις επικείμενες εκλογές της ΠΟΑΣΥ του προσεχούς Ιουνίου 2015, προσδοκούμε με δημοκρατικό ήθος και απαρασάλευτη πίστη στις αξίες και τις ιδέες του αδέσμευτου συνδικαλισμού, να δημιουργήσουμε μια νέα Δυναμική Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση, την  Συνδικαλιστική Αστυνομική Συμμαχία  (Σ.Α.Σ.)   που θα μετουσιώσει σε πράξη τους κόπους, τα οράματα και τις ελπίδες σας, για μια λειτουργική, δημοκρατική και αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία, στην υπηρεσία του Ελληνικού Λαού.
Μια αστυνομία, που θα εγγυάται με δημοκρατικό ήθος τις αστικές ελευθερίες του λαού μας και θα είναι σηματωρός του ήθους, της δημοκρατικής αλλαγής και της νέας εποχής που χαράσσεται για τα σώματα ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία.

 Στις τάξεις μας συστρατεύουμε όλους τους συναδέλφους νέους και παλαιότερους, που αντιλαμβάνονται αυτές τις σοβαρές αλλαγές οι οποίες κυοφορούνται στην ελληνική κοινωνία. Δημιουργούμε έτσι σήμερα με κεντρικό πυρήνα την δική σας αγωνιστικότητα και το υψηλό συνδικαλιστικό σας φρόνημα, μια αδέσμευτη κίνηση ανοικτή, δημοκρατική, με αυστηρή προσήλωση στις αξίες του πλουραλισμού και της δημοκρατίας, αποκόβοντας τον ομφάλιο λώρο, με κάθε κομματική κηδεμονία του χθες, που εγκλώβισε στα δίχτυα της την αστυνομική οικογένεια και την έβλαψε ηθικά και συνδικαλιστικά πολλαπλώς.
Μοναδικό μας ηθικό μέλημα είναι τα καλώς ενοούμενα συμφέροντα της Ελληνικής Αστυνομίας και του δοκιμαζόμενου Ελληνικού Λαού και τίποτα άλλο πέρα και έξω από αυτά. Γιατί μόνον έτσι θα φανούμε έτοιμοι στις σοβαρές εξελίξεις στον κλάδο μας, θα υπερβούμε αληθινά τις στείρες κομματικές διχοστασίες και θα οικοδομήσουμε το μέλλον των συναδέλφων   μας σε στέρεα θεμέλια.
Ο σπουδαίος Κινέζος θεωρητικός της στρατηγικής τέχνης Σούν Τσού του 5-ου π.Χ. αιώνα έλεγε με νόημα «Δεν στηριζόμαστε στο ότι οι εχθροί μας δεν θα έλθουν, αλλά στο ότι είμαστε ετοιμοπόλεμοι» !!! Και η αστυνομική οικογένεια πρέπει να καταστεί συνδικαλιστικά ετοιμοπόλεμη, σε κάθε θύελλα, που θα έλθει.
Ήλθε πλέον ο καιρός, που όλοι ΜΑΖΙ πρέπει να διατρανώσουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όσους σφετερίστηκαν για ίδια κομματικά οφέλη, το ηθικό κύρος των αστυνομικών και εμπόδισαν λυσσαλέα, με τις στείρες και κλειστοφοβικές  νοοτροπίες τους, τις μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αστυνομία και την εμπέδωση της αξιοκρατίας, για να εκσυγχρονίσουμε το σώμα, να το θωρακίσουμε θεσμικά και να μην μείνουμε ουραγοί στις εξελίξεις.
Ήλθε η χρονική στιγμή, που με την βροντερή θεσμικά και δυναμική φωνή μας, ως θεματοφύλακες της συνταγματικής τάξης της πατρίδα μας, οφείλουμε να προτάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όσους κατά καιρούς με εύπεπτη και δολερή κομματική συνθηματολογία, διακύβευσαν τα σταθερά και μόνιμα συμφέροντα των ξεχασμένων Ελλήνων Αστυνομικών, όταν ταυτόχρονα παρέβλεπαν την ολοκληρωτική εισοδηματικής μας ισοπέδωση και την οδυνηρή υφαρπαγή του πλούτου – που είναι στην ουσία το αίμα μας – των ασφαλιστικών μας ταμείων.
Και ενώ τα γεγονότα τρέχουν ραγδαία στο πεδίο του εισοδήματος και της κοινωνικής μας ασφάλισης, οφείλουμε με ετοιμότητα και φρόνηση να προτάξουμε τις αναγκαίες θεσμικές μας άμυνες, για να ανασχέσουμε κάθε οικονομική και ασφαλιστική επιβουλή εις βάρος μας, όσο και για να ακυρώσουμε τις επώδυνες παρενέργειες όσων σήμερα βρίσκονται εν εξελίξει και δεν απετράπησαν εγκαίρως, ελλείψει πάλι μιας σοβαρής, μαχητικής και υγιούς συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Η συνδικαλιστική μας παρέμβαση μέσω των εμπνευσμένων, μαχητικών και δημοκρατικά διαρθρωμένων δομών της, θα παλέψει με όλη της την ηθική και πολιτική – όχι κομματική – ικμάδα, για την επίτευξη των δικαίων αιτημάτων μας, για την εγγύηση της συνταγματικής τάξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των αστικών ελευθεριών του λαού μας.

 Με έναν και μόνον στόχο. Να γίνει η φωνή ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ στην Ελληνική Αστυνομία και να εκπροσωπήσει έντιμα όλους τους ΑΝΕΚΠΡΟΣΩΠΗΤΟΥΣ Αστυνομικούς.

Με την ηθική δύναμη που θα μας δώσει η ενεργός και ατίμητη δική σας συμμετοχή, θα παλέψουμε σκληρά για την χαμένη μας αξιοπρέπεια, που την ποδοπάτησαν και την εκμεταλλεύτηκαν οι ποικιλώνυμες κατά καιρούς συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και ο στείρος και ολέθριος κομματισμός στην αστυνομική οικογένεια.
Και με την αρωγή του κύρους της ΠΟΑΣΥ θα παλέψουμε έντιμα, για να σπάσουμε τις άγονες διαχωριστικές γραμμές, μεταξύ των ηγετικών μας βαθμίδων και των απλών αστυνομικών. Θα παλέψουμε ανυποχώρητα για να σφυρηλατήσουμε την ηθική ενότητα μεταξύ μας, αλλά και την κοινωνική μας αλληλεγγύη, στους δύσκολους καιρούς που ορθώνονται μπροστά μας.
Για να αντιπαρέλθουμε ακόμα τις αδυναμίες ένταξης των νέων συναδέλφων στο συνδικαλιστικό μας κίνημα – που εμφανώς δυσφορούν για τον κομματισμό και την ηθική εκμετάλλευση της τιμής και της αξιοπρέπειάς τους – αλλά και για να συμβάλουμε καθοριστικά στην δημιουργικά στέρεων θεσμικών δομών στο αστυνομικό σώμα, που θα θωρακίσουν τους Έλληνες αστυνομικούς, στην διασφάλιση της συνδικαλιστικής τους αυτονομίας.
Και  διαπνεόμενοι από το δημοκρατικό ήθος που επαγγελλόμαστε αγαπητοί συνάδελφοι, δεν προσφεύγουμε στις παρηκμασμένες πρακτικές συλλογής πληθώρας υπογραφών στήριξης της κίνησης μας του ΧΘΕΣ.

Δεν πρόκειται να διαρθρώσουμε ΠΟΤΕ την αυτόνομη συνδικαλιστική κίνηση που δημιουργούμε ΜΑΖΙ σας, στις στείρες και αποδοκιμασμένες παλαιοκομματικές νοοτροπίες του παρελθόντος, φαλκιδεύοντας την αξιοπρέπειά σας. 
Η αυθόρμητη και με βάση τις προγραμματικές μας εξαγγελίες προσέλευσή σας στην κίνησή μας, είναι για εμάς ηθικά αρκετή, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ πληθώρας υπογραφών – εγκλωβισμού σας, αλλά τον σεβασμό, την λεβεντιά και την αγάπη σας, για τις ιδέες και τις αρχές που επαγγελλόμαστε και ΜΑΖΙ θα υλοποιήσουμε.
Αλλά οφείλουμε αγαπητοί συνάδελφοι να προστρέξουμε ζωτικά και την ΠΟΑΣΥ, για να αναβαπτιστεί συνδικαλιστικά και να είναι σε θέση ανανεωμένη θεσμικά και στελεχιακά, να διεκδικήσει τα πάγια και τα νέα αιτήματά μας. Να παλέψει ακηδεμόνευτα :

● Για την θεσμική μεταρρύθμιση στην ΕΛΑΣ

● Για την εμπέδωση και πλήρη εφαρμογή της αξιοκρατίας

● Για την έντιμη και ορθή εφαρμογή του εσωτερικού μας κανονισμού, που θα εγγυάται θεσμικά τα δικαιώματά μας στο σώμα

● Για την διασφάλιση συνθηκών και ωραρίου εργασίας, που θα σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση και αξοπρέπειά μας. Αστυνομικοί λειτουργοί της πολιτείας και όχι αναξιοπρεπείς απόκληροι του συστήματος

● Για την αυτεπάγγελτη ποινική και πειθαρχική δίωξη όσων παραβιάζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα

● Για την εξασφάλιση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος των αστυνομικών, με ορίζοντα την προσεχή διετία, δοθείσης της μνημονιακής κατακρεούργησης των μισθών μας


● Για την προοδευτική αλλαγή και με δημοκρατικούς όρους ισοπολιτείας, του ασφαλιστικού μας συστήματος

● Τέλος για αστυνομικούς στην υπηρεσία της ελληνικής δημοκρατίας και του πολίτη και όχι υποβαθμισμένα ανδράποδα των κομματικών εξουσιαστικών μηχανισμών.

● ΜΑΖΙ σας, αγαπητοί ενωμένοι σαν μια γροθιά, οικοδομούμε με στέρεα βήματα και δημοκρατικό ήθος, το αύριο του Έλληνα αστυνομικού. Σας καλούμε να δώσετε με την μαχητικότητά σας σάρκα και πνοή, στην μεγάλη θεσμική-συνδικαλιστική παρέμβαση που συνδημιουργούμε και συλλογικά να διεκδικήσουμε, το την τιμή, το μέλλον και την αξιοπρέπειά μας.


● Την ίδρυση Αστυνομικής Ακαδημίας που θα αναβαθμίσει την εκπαίδευση των νεοεισερχομένων στο σώμα .




Σε τούτο το προσκλητήριο μάχης, ήθους και τιμής, δεν πρέπει να λείψει κανείς σας. Και αύριο θα είμαστε όλοι περήφανοι που αποκρούσαμε δημοκρατικά και ενωμένοι, κάθε επιβουλή στο αίμα, τη θυσία και την ατίμητη κοινωνικά προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού.
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙΣ !!!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς………………..
Ανεξάρτητη Κίνηση Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής (Α.Κ.Α.Β.Α)

Ανεξάρτητη Κίνηση Νέων Αστυνομικών Νοτιοανατ. Αττικής 
(Α.Κ.Ν.Α.)  

Ανεξάρτητη Αδεσμευτη Συνεργασία Αστυνομικών 
(ΑΝ.Α.Σ.Α)
Δυτική Συμμαχία   Δυτικής Αττικής
Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Σ.Κ.Α.Υ.)
Συνδικαλιστική Μάχιμη Συσπείρωση Αστυνομικών Αθήνας(Σ.Μ.Σ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου