ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Από ποιες Υπηρεσίες θα προέρχονται οι συνάδελφοι που θα συγκροτήσουν την ευέλικτη ομάδα των περιπολιών, ποιο είναι το σχέδιο δράσης τους.

Ξεκίνησαν ήδη οι διεργασίες για τη συγκρότηση σε σώμα της 24μελους ομάδας ευέλικτων περιπολιών που τελικά θα είναι 26μελής.


Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ζητήθηκαν ήδη από τους επιικεφαλής των τεσσάρων διευθύνσεων της Αττικής (πλην Αθηνών όπου ούτως ή άλλως γίνονται εξειδικευμένες δράσεις περιοπολιών και αστυνόμευσης) η σύνταξη καταλόγου με τα ονόματα 6 αστυφυλάκων και ειδικών φρουρών καθώς και δύο υπαστυνόμων που θα τεθούν επικεφαλής και θα προέρχονται από τη δυτική και τη βορειοανατολική Αττική.

Θ' ακολουθήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο από το τμήμα εκπαίδευσης της ΓΑΔΑ, το επιτελείο κατάρτισε το σχετικό πρόγραμμα, ενώ επίσης ήδη, ζητήθηκε από κάθε διεύθυνση ξεχωριστά η εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου με χάρτες και επισημασμένους χώρους- διαδρομές στους οποίους υπάρχει καθημερινή κοσμοσυρροή και αυξημένη- επαναλαμβανόμενα κρούσματα μέσης και κάτω εγκληματικότητας.

Οι αστυνομικοί θα μεταφέρονται καθημερινά με υπηρεσιακά λεωφορείο στην περιοχή ενδιαφέροντος και θα διενεργούν τις περιπολίες ανά δύο, προκειμένου να καλυφθεί μεγαλύτερο γεωγραφικό έδαφος.

Θα είναι σα να βγαίνει κάθε ημέρα σε διαφορετική κάθε ημέρα περιοχή για περιπολίες ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο στόχος είναι διεξάγονται σε μηνιαία βάση 312 τέτοιες εξορμήσεις.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου