ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Πρεμιέρα χθες της ευέλικτης ομάδας περιπολιών - Ποιες περιοχές σάρωσαν και πώς προετοιμάστηκαν...

Δεκαοχτώ ημέρες μετά την εξαγγελία τους δια στοματος υπουργού Δημόσιας Τάξης, ξεκίνησαν χθες οι ευέλικτες πεζές περιπολίες της νέας πολυάριθμης ομάδας των αστυνομικών. 


Ο κ. Πανούσης, είχε αναγγείλλει στις 7 Μαΐου ότι, "ετοιμάζουμε την ευέλικτη δράση πεζών περιπολιών, δηλαδή 24 άτομα κάθε μέρα, με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θα πηγαίνουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή στην οποία θα περιπολούν καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους. Την άλλη μέρα σε άλλη περιοχή. Αυτό θα συμβαίνει ανεξάρτητα με το τι κάνει το εκάστοτε Αστυνομικό τμήμα. Θα κάνουμε ευέλικτες δράσεις.".

Η υπουργική δέσμευση μετουσιώθηκε σε εφαρμογή και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, από το επιτελείο και το τμήμα εκπαίδευσης της ΓΑΔΑ, που έκανε την επιλογή των αστυνομικών και τους υπέβαλε σε ταχύρυθμα σεμίνάρια εκμάθησης κι εξοικείωσης με τα νέα καθήκοντα. Μάλιστα, πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι το Σαββατοκύριακο έγινε εξάσκηση στα όπλα με τον καθένα από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να ρίχνει από 50 σφαίρες.

Χθες, πρώτη ημέρα εξόδου των "γυρολόγων" αστυνομικών και η έναρξη της παρουσίας δηλώθηκε το πρωί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στη βορειοανατολική Αττική και από τις 6 το απογευμα μέχρι τα μεσάνυχτα στον Πειραιά.

Θυμίζουμε, όπως έχει αποκαλύψει το bloko.gr ότι προηγήθηκε από τους επιικεφαλής των τεσσάρων διευθύνσεων της Αττικής (πλην Αθηνών όπου ούτως ή άλλως γίνονται εξειδικευμένες δράσεις περιοπολιών και αστυνόμευσης) η σύνταξη καταλόγου με τα ονόματα 6 αστυφυλάκων και ειδικών φρουρών καθώς και δύο υπαστυνόμων που τέθηκαν επικεφαλής, όπως επίσης η κατάρτιση από κάθε διεύθυνση ξεχωριστά ολοκληρωμένου σχεδίου με χάρτες και επισημασμένους χώρους- διαδρομές στους οποίους υπάρχει καθημερινή κοσμοσυρροή και αυξημένη από επαναλαμβανόμενα κρούσματα μέση και κάτω εγκληματικότητα.

Οι αστυνομικοί μεταφέρονται καθημερινά με υπηρεσιακό λεωφορείο στην περιοχή ενδιαφέροντος και διενεργούν τις περιπολίες ανά δύο, προκειμένου να καλυφθεί μεγαλύτερο γεωγραφικό έδαφος.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου