ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Να συζητάμε εμείς με τα παιδιά μας και όχι οι παιδόφιλοι...

«Η καλύτερη παγίδευση στο διαδίκτυο είναι η απόκτηση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε γονείς και παιδιά». Αυτό επεσήμανε ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τους τρόπους προστασίας των παιδιών κατά τη χρήση του ίντερνετ.


Ο κ. Σφακιανάκης κατά την ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με θέμα: «Ασφαλές διαδίκτυο- Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός», αναφέρθηκε στις Διαδικτυακές Συμπεριφορές υψηλού ρίσκου.

«Σήμερα ως Υπηρεσία έχουμε να επιδείξουμε ένα μοντέλο, σύγχρονο, ευέλικτο και καινοτόμο. Έρχονται στην Ελλάδα για να εκπαιδευτούν όλοι οι Ευρωπαίοι για τη στρατηγική που ακολουθούμε. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό» σημείωσε και συνέχισε: «Το πρώτο για μένα είναι η πρόληψη. Πρέπει να προλάβουμε… Είμαστε αντίθετοι στο να βάζουμε μηχανισμούς για να παγιδεύσουμε τα παιδιά μας. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να τα ελέγξετε έτσι. Όμως η καλύτερη παγίδευση είναι η απόκτηση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας και να τα λένε σε εμάς και όχι στους παιδόφιλους 3-6 το απόγευμα που κάθονται στα chat. Πρέπει να επικοινωνούμε με το παιδί μας και όχι να το υποκλέπτουμε».


πηγή: http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου