ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Εν αναμονή της παραλαβής του νέου εξελιγμένου συστήματος επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από σχεδόν 9 μήνες ασύρματης επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. με το παλιό αναλογικό σύστημα λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας φαίνεται πως το προσεχές χρονικό διάστημα θα βρεθεί τελικά μια λύση.


Βεβαίως, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, με αποτέλεσμα οι Έλληνες Αστυνομικοί να αντιμετωπιζουν καθημερινά δυσλειτουργιες επικοινωνίας, καθώς μόνο λίγες δεν είναι οι περιοχές που παρουσιάζετε κακή λήψη και ακρόαση με νεκρές ζώνες λόγω μορφολογίας εδάφους ή απόστασης, δυσχεραίνοντας έτσι τις Αστυνομικές επιχειρήσεις, αλλά και δημιουργωντας κινδύνους για την ασφάλεια του εμπλεκομένου σε αυτές Αστυνομικού προσωπικού. 

Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως η Άμεση Δράση-Περιπολικά, ΔΙΑΣ, ομάδα ΖΗΤΑ, Οχήματα αστυνομικών τμημάτων, ΟΠΚΕ με κοινή διαπίστωση όλων ότι ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος συνακρόασης και υποκλοπής των συνομιλιών, ενω κάποιες φορές οι παρεμβολές ιδιωτών δυσκολεύουν περισσότερο την επικοινωνία.

Είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο οι Αστυνομικοί να καταφεύγουν στη λύση της χρήσης του προσωπικού τους κινητού τηλεφώνου προκειμένου να λάβουν εντολές απο το κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α..

Οι επικοινωνίες είναι σημαντικός παράγοντας της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας. Χρειάζεται να επιταχυνθούν άμεσα οι διεργασίες προκειμένου να δοθεί λύση με την εγκατάσταση σύγχρονου και ασφαλούς συστήματος, με βάση τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της επικαιρότητας τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την αποδοχή δωρεάς προς το Ελληνικό Δημόσιο ενός τηλεπικοινωνιακού συστήματος «tetra Sepura» για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών της ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου