ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

“Οι «μπάτσοι» έχουν φωνή, είναι τολμηροί, σιγοψιθύριζαν…” του Νίκου Καραδήμα

Το κείμενο μνήμης, αναφορών και συγχρονικής αναγωγής, αναρτήθηκε από τον Νίκο Καραδήμα χθες στη σελίδα του στο facebook.




«Σ υ ν ά δ ε λ φ ε,

Τα περιπολικά, τα λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ., η τα κτίσματά της, όπου δραστηριοποιείσαι επαγγελματικά είναι η δευτερή σου κατοικία. Αυτή την αμφίδρομη σχέση συνύπαρξης οιωνοί την θέτουν εν αμφιβόλω ενίοτε και οι περιστάσεις.

Η καταδίωξη, ό κακός διαδηλωτής, ό παράνομος, ο κακοποιός, ο δράστης, ο παθών το θύμα η ο θύτης, τα συνώνυμα και τα αντώνυμά τους αποτυπώνονται ως φράσεις από σένα καθημερινά στις αναφορές σου, τα δελτία σου η στα ανακριτικά σου έντυπα. Δεν αποποιείσαι αλλά και δεν αποδέχεσαι την μοίρα σου. Η ρουτίνα στη δουλειά σου είναι άγνωστη λέξη .Η ηρεμία εναλλάσσεται διαδοχικά με την ένταση, αλλά εσύ είσαι εκεί και ακόμα παλεύεις. Είμαστε ένστολοι και πολίτες ταυτόχρονα και αυτή την διττή σχέση επαγγελματικά λίγοι την απολαμβάνουν.

Γυρίζοντας πίσω μια εικοσαετία και πριν το διάστημα αυτό, από καταβολής μας, υπήρχαν συγκεκριμένες αδικίες σε βάρος μας. Γι αυτό κάποιοι από μας στήσανε τα σωματεία και ευτυχώς ακόμα υπάρχουν, παρά τις τελευταίες και αλλεπάλληλα διαδοχικές παρεμβάσεις. 

Συνδικαλιστήκαμε και αγωνιστήκαμε με όσες δυνάμεις είχαμε. Το τίμημα ήταν οι άκαιρες μεταθέσεις, οι διώξεις, οι αργίες και κάθε λογής περιπέτειες. Ο σπόρος όμως είχε πέσει και απ' ότι φαίνεται δεν ήταν υβριδικός. Οι πρωτεργάτες είχαν ψυχή και από την πρώτη τους νιότη μέχρι την αποστρατεία τους έδωσαν την ψυχή τους. 

Όσο όμως έβλεπαν το κίνημα να ανδρώνεται και να στέκεται στα πόδια του έπρεπε κάτι να κάνουν. Οι <<Μπάτσοι>> έχουν φωνή, είναι τολμηροί, σιγοψιθύριζαν !!

Πρέπει να τους προσγειώσουμε σκέφτηκαν. Αργά άλλα σταθερά το σχέδιο εξύφανσης ολοκληρώθηκε και μερικοί εργατοπατέρες που είχαν παρεισφρήσει στο κίνημα με αρωγούς τους μέντορές τους αποδομούσαν ότι οι άλλοι είχαν κτίσει..

Ο Αρχιφύλακας από την Κοκκινιά, ο Αστυφύλακας της Καισαριανής, ο Ανθυπαστυνόμος της Αμέσου Δράσεως και ο Υπαστυνόμος των Σεπολίων πρέπει να φιμωθούν.

Έχουν φωνή λόγο και επιχειρήματα. Δεν μας χρειάζονται, θα ξυπνήσουν και την μάζα,σκέφτηκαν!!

Πρωτίστως πρέπει να εξοστρακισθούν και με όποιον τρόπο, να τους κλείσουμε το στόμα, να τους αποκλείσουμε από τα θεσμικά όργανα που η ίδια η Δημοκρατία είχε θεσπίσει. Διέσυρέ τους στα δικαστήρια, θα καμφθούν ίσως.

- Μα έλα όμως – που παρά τον επιχειρούμενο, σκοπούμενο και επαπειλούμενο διασυρμό αντέξαμε.Το κακό όμως είχε γίνει.

Η νέα γενιά αστυνομικών απαξίωνε την όποια προσπάθεια.

Ευτυχώς όμως οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν άμεσα, επειδή κοντά μας είχαμε και νέα παιδιά. Μια ιστορική απόφαση ενός πρωτοδίκη, η Ένωσή μας που κακήν κακώς είχε αποξενωθεί από την μητριαρχική της σχέση με την Ομοσπονδία. στις 26/06/12 όλοι μας γευτήκαμε και απολαύσαμε την δικαίωση.

Στις 28,29,30 Μαΐου έχουμε εκ νέου αρχαιρεσίες στην Δ.Α.Ε., στο Γουδί και στην Γ.Α.Δ.Α. και πάμε πλέον διηρημένοι ως προς την συνοχή και την ολότητα που τόσα χρόνια όλοι γνωρίζαμε. 

Ο Ν3938/11 της προηγούμενης κυβέρνησης και η ατολμία της σημερινής συγκυβέρνησης σπάει την Αττική σε πέντε κομμάτια γιατί έτσι βολεύει τους νέους αμφισβητίες.

Το μεγαλύτερό της κομμάτι η Αθήνα μπαίνει πρώτη στο <<χορό>> Οι κουφιοκέφαλοί τονίζοντας ιδιαίτερα την σχέση τους με το παρελθόν επιχειρούν εκ νέου διασυρμό ακόμα και μπροστά στα μάτια των νέων συναδέλφων. Αγνοούν όμως το πιο βασικό. Παλιοί και νέοι συνάδελφοι έχουν πυρωθεί ,σμίξανε τις ιδέες τους και παράλληλα τις εκσυγχρόνισαν. Συνέθεσαν ένα τοπίο και ζητάμε πλέον την στήριξή σας. Παρά το ότι η πολιτεία θέλησε να δημιουργηθούν παρατάξεις, επιμελώς το αποφύγαμε και συσπειρωθήκαμε κάτω από κοινές ιδέες.

Ανέλαβα την πρωτοβουλία αυτή και με ένα ολιγομελές σχήμα που δεν κουράζει ενωθήκαμε και πλέον πορευόμαστε με τον συνδυασμό <<Σκεπτόμενοι Αστυνομικοί >>.

Αγωνιζόμαστε με το παρελθόν μας, εμπλουτισμένο με νέες ιδέες, χωρίς να υποκύπτουμε στις απειλές και στις ύβρεις.

Στις 22,23,24 Ιουνίου 2015 στη Θεσ/νίκη θα είμαστε πάλι εκεί!
Αυτά σας είχαμε πει πριν δυο χρόνια.

Τα ίδια λέμε και σήμερα!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με άλλες δυνάμεις της Αττικής,Θεσσαλονίκης, και όλης της περιφερειας και συνεχίζουμε.

Συνδικαλιστική Αστυνομική Συμμαχία.





Νικός Καραδήμας








Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου