ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή Π.Ο.ΑΣ.Υ. : H Ελληνική Αστυνομία εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων

Παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή της Ομοσπονδίας μας προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με θέμα «Η Ελληνική Αστυνομία εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων» στην οποία τονίζεται ότι η Π.Ο.ΑΣ.Υ. θα διαφυλάξει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των αστυνομικών.





Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 800/6/42

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Κοιν.: 1) Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

          2)Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις


Θέμα: «Η Ελληνική Αστυνομία εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων».

            Κύριε Αρχηγέ,

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται μέσα στην περιδίνηση των τελευταίων κοινωνικών αντιδράσεων, όπως αυτές εκφράζονται με ποικίλους τρόπους, δηλαδή με αποκλεισμούς εθνικών οδών, τελωνείων, κρατικών υπηρεσιών, λεκτικές επιθέσεις, χειροδικίες και ύβρεις κατά πολιτικών προσώπων και άλλα.

Όλα αυτά αποτελούν προφανώς απόρροια πολιτικών επιλογών, όπως άλλωστε και η προσφυγική - μεταναστευτική κρίση που από διεθνές πρόβλημα μετεξελίχθηκε σε αστυνομικό και σήμερα πλέον ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξή του και τι προεκτάσεις θα έχει αυτό τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμπερασματικά, η συσσωρευμένη αυτή κρίση που διέρχεται η χώρα μας, απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση, σε βαθμό μάλιστα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, όπου προβάλλει ορατός ο κίνδυνος διάβρωσης ακόμα και της κοινωνικής συνοχής. Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και με τη μορφή που εκδηλώνονται, θα πρέπει να βασίζεται στην αρτιότητα, την οργάνωση και τη διοικητική μέριμνα των αρμοδίων Υπηρεσιών του κράτους και ασφαλώς του Οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με αυτά τα καθήκοντα, δηλαδή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με δεδομένο ότι η τεχνογνωσία αυτή υπάρχει από το έτος 2004 όταν η Χώρα μας είχε ανταποκριθεί στο πλαίσιο της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι μόνον, με απόλυτη επιτυχία, θεωρούμε αδιανόητο σήμερα το χαμηλόβαθμο προσωπικό να υφίσταται μια άνευ προηγουμένου καταπόνηση, βιολογική και ηθική, με μετακινήσεις συνεχείς σε όλη την ελληνική επικράτεια, υπό την επίκληση απροσδιόριστων χαρακτηριστικών και ενός ασαφούς πλαισίου διαταγών.

Δεν περιποιεί δε τιμή σε κανένα εξ ημών, να επανερχόμαστε κάθε φορά στην τήρηση του σχετικού Π.Δ. ή των κανονισμών του Σώματος. Αυτά άλλωστε είναι αυτονόητα για ένα κράτος δικαίου και για μια ευνομούμενη πολιτεία.

            Κύριε Αρχηγέ,

Η Ομοσπονδία μας, θα διαφυλάξει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των αστυνομικών, θα προτάξει τη λογική και τη συνδικαλιστική ευθύνη, θα βρεθεί στα πεδία των μαχών δίπλα στους μαχόμενους συναδέλφους μας, θα στηρίξει όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις στο δύσκολο και τιτάνιο έργο τους, θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, στους λαούς της προσφυγιάς και κυρίως στις οικογένειες των Ελλήνων αστυνομικών με κάθε πρόσφορο μέσο, με δράσεις και πρωτοβουλίες αναλόγου βαθμού το αμέσως προσεχές διάστημα.


Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου