ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Την δημιουργία δύο νέων κλινών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ζητά να φτιάξει η ΠΟΑΣΥ με δικές της δαπάνες

Παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή της Ομοσπονδίας μας προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα ΞΑΝΘΟ με την οποία αιτείται την δημιουργία δύο νέων κλινών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με δικές της δαπάνες.


Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 100/6/11

 Την δημιουργία δύο νέων κλινών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ζητά να φτιάξει η ΠΟΑΣΥ με δικές της δαπάνες

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα ΞΑΝΘΟ         

Κύριε Υπουργέ,

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι το λειτούργημα του αστυνομικού, πέραν της επικινδυνότητας που το χαρακτηρίζει, σε καθημερινή βάση επιβαρύνεται αρνητικά, εξαιτίας πολλών και διάφορων στρεσογόνων καταστάσεων, κατατάσσοντάς το στα πλέον εχθρικά για την υγεία του ανθρώπου επαγγέλματα.

Αν και στη χώρα μας δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επιστημονικές έρευνες που να αποτυπώνουν πιστά τις επιπτώσεις στην υγεία του αστυνομικού, αναγνωρίζετε κι εσείς ότι η Ελληνική Αστυνομία πληρώνει κάθε χρόνο βαρύ το τίμημα στο βωμό του καθήκοντος. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ελλιπή, ιατρός εργασίας δεν υφίσταται, ενώ το αίτημά μας για ίδρυση και λειτουργία νοσοκομειακής μονάδας αποκλειστικά για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους δεν φαίνεται να υλοποιείται εύκολα, παρά τις θετικές απαντήσεις που τυγχάνει να λαμβάνουμε κατά καιρούς από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.

Ως Ομοσπονδία, αναζητούμε εναγωνίως τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας και περίθαλψης των συναδέλφων μας, λόγω σοβαρών εκτάκτων περιστατικών, παρακαλούμε όπως έχουμε άμεσα μια συνάντηση μαζί σας σε ημέρα και ώρα που θα μας υποδείξετε, προκειμένου να σας ενημερώσουμε ενδελεχέστερα για τις σκέψεις μας και ειδικότερα για την περίπτωση της κατοχύρωσης δύο κλινών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για τις ανάγκες της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας.

Πρόθεσή μας είναι να εξασφαλίσουμε την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού τους με ιδίες δαπάνες και την εγκατάστασή τους σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας.



Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου