ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ψήφισμα διαμαρτυρίας 05/02/2016


Παραθέτουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας της 05/02/2016 προς τους κυβερνώντες.




Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εμείς οι συγκεντρωθέντες σήμερα, 05-02-2016, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, εκφράζοντας την καθολική απαίτηση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας μας, τόσο στην ενέργεια όσο και στην αποστρατεία, για μια κυβερνητική πολιτική, που θα βάζει τέλος στην κοινωνική απαξίωση και στην υπηρεσιακή αποδυνάμωση, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις επαχθείς διατάξεις των Μνημονίων-παλιών και νέων- και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Πολιτεία να χειριστεί το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη ως εθνική υπόθεση, έξω και πάνω από λογιστικές λογικές και συνεχή «παζάρια» με τους «θεσμούς».

Η διαμαρτυρία μας αποτελεί καθαρή, δημοκρατική διαδικασία διεκδίκησης υπερώριμων αιτημάτων. Είναι ένας αγώνας ζωής, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, σε μια περίοδο κατά την οποία πυκνώνουν τα σύννεφα της ανασφάλειας πάνω από την Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε στους κυβερνώντες, ότι:

1) Έχουμε υποστεί από το 2010 την εφαρμογή άδικων οικονομικών μέτρων, κι ενώ είναι αδιαμφισβήτητη η δικαίωσή μας το 2014 από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αναμένουμε ακόμα την πλήρη μισθολογική μας αποκατάσταση.

2) Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, που ευαγγελίζεται ότι προωθεί η Κυβέρνηση, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, καθότι όχι απλώς δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του λειτουργήματός μας, αλλά προωθούνται νέες διατάξεις που έχουν ως αποτέλεσμα νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, ωσάν να πρόκειται για επιβολή τιμωρίας.

3) Τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, αφού λεηλατήθηκαν αγρίως με το PSI (ν. 4050/2010) κατά 360 εκατ., χάνοντας, εν μια νυκτί, κόπους γενεών, οδηγήθηκαν αρχικά και αντισυνταγματικά τα επικουρικά μας (ΤΕΑΕΧ, ΤΕΑΥΑΠ & ΤΕΑΥΠΣ) στην τρύπα των ελλειμμάτων του ΕΤΕΑ και εν συνεχεία ωθούνται τα προνοίας μας (ΤΠΑΣ, ΤΠΥΑΠ, ΤΠΥΠΣ & ΤΑΛΣ) σκανδαλωδώς στον υπό ίδρυση νέο φορέα ή στους νέους κανόνες αυτού, με μοναδικό προφανώς στόχο την περαιτέρω περικοπή των εφάπαξ και τα εναπομείναντα κεφάλαια, που σημειωτέον ότι όχι μόνο αποτελούσαν καθαρές ασφαλιστικές εισφορές των ενστόλων, αλλά και εξασφάλιζαν, περαιτέρω, τη βιώσιμη πορεία τους, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης, τα μερίσματα των Μετοχικών μας Ταμείων (ΜΤΣ, ΜΤΝ & ΜΤΠΥ) έχουν υποστεί μειώσεις που αγγίζουν το 50%, χωρίς, παρά ταύτα, να κατοχυρώνεται η βιωσιμότητά τους, ενώ τα εφάπαξ του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, η καταβολή των οποίων έχει ανασταλεί από τον Σεπτέμβριο του 2013, έχουν υποστεί περικοπές 40% περίπου.

4) Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού και στο φιλότιμο του ανθρώπινου δυναμικού τους, ενώ το εύρος της εγκατάλειψης, καταδεικνύεται από τις χορηγίες και τις προσφορές ιδιωτών και φορέων για την εξασφάλιση ακόμα και των βασικών ειδών εξοπλισμού ορισμένων υπηρεσιών.

5) Ως αναπόσπαστο κομμάτι του Λαού μας, βιώνουμε κι εμείς την υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των παρεχόμενων αγαθών –υπηρεσιών στον τομέα της Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας. Η φτωχοποίηση και η υποτίμηση του βιοτικού μας επιπέδου είναι έννοιες ασύμβατες με τον επαγγελματισμό και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στην ελληνική κοινωνία.

6) Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ενεργούς συμπολίτες μας και χαιρετίζουμε τις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους. Ως πολίτες αυτής της Χώρας βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και έχουμε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον. Γι' αυτό επιζητούμε έναν άλλο ρόλο, του κοινωνικά χρήσιμου ένστολου συνειδητοποιημένου πολίτη, που υποφέρει από τις συνέπειες της κρίσης το ίδιο όπως και οι συμπολίτες μας.

Τα Σώματα Ασφαλείας αποτελούν και πρέπει να αποτελούν παράγοντα ομαλότητας στο πλαίσιο των δημοκρατικών λειτουργιών του πολιτεύματος. Ως θεσμικοί φορείς, καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να μη φέρει αντιμέτωπη την κοινωνία με τις δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά να υπηρετήσει το κράτος δικαίου που πρεσβεύεται και όχι λογικές, καταδικασμένες στη συνείδηση ακόμα και των πολιτών που την στήριξαν με την ψήφο τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους που είναι γνωστοί στις Κυβερνήσεις και στα Πολιτικά Κόμματα, ΖΗΤΑΜΕ:

-Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας, βάζοντας φρένο στις περικοπές των λειτουργικών τους δαπανών.

-Πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

-Δημιουργία ενιαίου ασφαλιστικού φορέα - διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών τους.

-Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

-Οι Κυβερνώντες, οι πρώην και οι επόμενοι, οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

-για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών μας,

-για την αξιοπρέπειά μας

-για να συνεχίσει να παρέχεται σε όλους το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας.

Ανάπτυξη και ευημερία χωρίς ασφάλεια, δεν νοούνται.

ΩΣ ΕΔΩ!! Διεκδικούμε τη ζωή μας!!

ΟΧΙ στην εξαθλίωση των ενστόλων!!!







Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου