ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας για το "Επίδομα Εξομάλυνσης"

Παραθέτουμε την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με την επέκταση της χορήγησης του «Επιδόματος Εξομάλυνσης».

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ. 600/13/10

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σε συνέχεια των συναντήσεών μας με στελέχη της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελέστηκε εις βάρος του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας με την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΕΘΑ «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις» όσον αφορά στην επέκταση της χορήγησης του «Επιδόματος Εξομάλυνσης», οι Ομοσπονδίες μας επανήλθαν στο θέμα, χθες απογευματινές ώρες, συναντώντας την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη συνάντηση αυτή τονίσαμε για άλλη μια φορά ότι η προαναφερόμενη επέκταση του ποσού των 212,94 € σε συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή αγάμους, που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του, εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή, πρέπει να αφορά και τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας, δεδομένου ότι οι αποδοχές τους διέπονται από τις ίδιες διατάξεις του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (άρθρο 51 ν.3205/2003).

Εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νικόλαου ΤΟΣΚΑ, δόθηκε η αυτονόητη λύση. Κατόπιν δικών του εντολών προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου θα συνταχθεί άμεσα η σχετική τροπολογία, με δαπάνες του υπάρχοντος προϋπολογισμού, προκειμένου αυτή να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.

Οι Ομοσπονδίες θα παρακολουθούν το όλο θέμα μέχρι την ψήφισή του.





Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου