ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Από αύριο το βράδυ, η ομάδα ΔΕΛΤΑ επιστρέφει.

Από αύριο το βράδυ, η ομάδα ΔΕΛΤΑ ανασταίνεται.


Όχι καθ' ολοκληρία, αλλά μόνο για την περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr (έχει γράψει σχετικά και το cnn.gr)  ο κ. Τόσκας αναγνώρισε αλλά μόνο σε ενδημικό επίπεδο το λάθος του (κάτι είναι κι αυτό και μπράβο του) και ξαναδίνει σάρκα και οστά σε ένα θεσμό τον οποίο υποτίθεται ότι καταδίκασε να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης από αξιωματικούς της ΓΑΔΑ και της ΔΑΕ, από αύριο το απόγευμα θα κάνουν εκ νέου την παρουσία τους οι μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ στα Εξάρχεια, αλλά ως "οπισθοφυλακή" των ΜΑΤ και με περιορισμένο άξονα περιπολίας.

Η νέα ομάδα θα συγκροτηθεί από περίπου 50 αστυνομικούς, ώστε να λειτουργήσει μια ομάδα περιπολίας με 6 μηχανές και 11 αστυνομικούς (στη μία μεγάλου κυβισμού κατά το σύνηθες θα επιβαίνει ο επικεφαλής) που θα βρίσκεται πίσω από τη διμοιρία των ΜΑΤ της Χαριλάου Τρικούπη και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στις σκέψεις είναι να ενεργοποιηθεί επίσης ειδικά για τα Εξάρχεια το παλιό σχέδιο "Τρίαινα", καρά το οποίο πλην των τριών διμοιριών (Χαριλάου Τρικούπη, Ακαδημίας και Μπουμπουλίνας) θα υπάρχουν άλλες τουλάχιστον δύο σε ΑΤ Εξαρχείων και προς τα πάνω προς Νεάπολη, ώστε σε περίπτωση επεισοδίων να συγκλίνουν όλες προς την πλατεία κάνοντας εκτεταμένους ελέγχους και προσαγωγές.

Ο στόχος είναι ν' ανακτηθεί ο έλεγχος από την Αστυνομία στην περιοχή λένε στο bloko.gr ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και για να γίνει αυτό "θα χρειαστεί ότι να κάνουμε ότι κάναμε" καταλήγουν.

Σε ότι αφορά στην ανασύσταση εξ ολοκλήρου της δύναμης ΔΕΛΤΑ, αυτό θεωρείται ότι αποτελεί ζήτημα χρόνου, καθώς η μία ομάδα που θα λειτουργήσει θα χρειαστεί σίγουρα μέσα στο επόμενο διάστημα την παρουσία δύναμης αλληλοκάλυψης, ενώ τα αποτελέσματα που θα προκύψουν με νέο υπουργό ανεξαρτήτως κυβέρνησης, θα επιβάλουν την επαναλειτουργία της. Σημειώνουμε πάντως πως θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά, πάνω στο ζήτημα των συλλήψεων, των προσαγωγών και του εκδημοκρατισμού, ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα και συμπεριφορές που αμαύρωσαν την εικόνα της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας. 

Πηγή : bloko.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου