ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Βάφτισαν την ΔΕΛΤΑ, ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ – Οι αστυνομικοί με τα μηχανάκια στους δρόμους της Αθήνας

Την πρώτη πιλοτική περιπολία της στη Χαριλάου Τρικούπη θα πραγματοποιήσει σήμερα η νεοσυσταθείσα ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ (πρώην ΔΕΛΤΑ) όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Εβαλαν τους αστυνομικούς να πετάξουν τα διακριτικά της ΔΕΛΤΑ

Οι εντολές που οι άνδρες τις ομάδες πριν πιάσουν υπηρεσία ήταν σαφής. Επρεπε να πετάξουν όλα τα διακριτικά της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Ουσιαστικά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θέλει να επανιδρύσει τη ΔΕΛΤΑ, χωρίς, όμως, να αποτυπωθεί η απόφαση αυτή ως ένα «πισωγύρισμα» σε σχέση με την αρχική απόφαση του υπουργείου. Μάλιστα η εν λόγω ομάδα το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί.

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν εντολές στους άνδρες να μη φέρουν πάνω τους κανένα διακριτικό της παλιάς υπηρεσίας και να προσέχουν ιδιαίτερα. Μάλιστα απέφυγαν να δώσουν κάποιο όνομα στη νέα ομάδα. Ετσι, αποφασίστηκε οι διαβιβάσεις εντολών να γίνονται με την κωδική ονομασία «Ο» (από το ομάδα).

Τα όρια ευθύνης της νέας Ομάδας

Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τα όρια ευθύνης τους οριοθετεί η Εμμανουήλ Μπενάκη ενώ ρόλος τους θα είναι αποτρεπτικός σε επιθέσεις ταραξιών που ενεργούν καταδρομικές με μολώτοφ, με ορμητήριο την πλατεία Εξαρχείων.

Οι ..65 «νέοι» της ΟΜΙΚΡΟΝ, προέρχονται από τους «παλιούς», οι οποίοι μετά την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα εντάχθηκαν στα ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ.
Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν έντονες αντιδράσεις για τη δημιουργία της ομάδας, καθώς κάνουν λόγο για πρόχειρο και βιαστικό σχεδιασμό που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των αστυνομικών και των πολιτών.

πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου