ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Αναγνώριση χρόνου φοίτησης στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. πριν το έτος 1995 ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας για τους Τομείς Πρόνοιας ΤΠΑΣ & ΤΠΥΑΠ/ΤΕΑΠΑΣΑ

Παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο ενημέρωσης που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (teapasa.gr).





Ενημερώνουμε σχετικά:




Α.  Τους εν ενεργεία Αστυνομικούς Υπαλλήλους, μετόχους των Τομέων ΤΠΑΣ & ΤΠΥΑΠ του ΤΕΑΠΑΣΑ, ότι δίδεται το δικαίωμα προαιρετικής αναγνώρισης του χρόνου φοίτησης στις Σχολές (Αστυφυλάκων) της Ελληνικής Αστυνομίας, (της πρώην Χωροφυλακής και της πρώην Αστυνομίας Πόλεων) μέχρι και το έτος 1995, ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας για τη λήψη του εφάπαξ βοηθήματος.

Το δικαίωμα αναγνώρισης της Σχολής δύναται να αιτηθεί εντός 2 ετών από την έναρξη ισχύος του άρθρου 8, παρ. 6 της υπ' αριθ. 8000/20/89-α από 13-03-2014 Υπουργικής Απόφασης.

Το ποσό που θα πρέπει να αποδοθεί μέσω της μισθοδοσίας του στους Τομείς μας (ΤΠΑΣ ή ΤΠΥΑΠ) είναι το γινόμενο του χρόνου φοίτησης στην Σχολή (μήνες & ημέρες) επί της τελευταίας πάγιας κράτησης (όπως εμφαίνεται στο κατωτέρω πινακίδιο), σύμφωνα με το   που αιτείται την αναγνώριση.


ΜΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ Χ ΠΑΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ = ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ



Το καταλογιζόμενο από το ΤΕΑΠΑΣΑ συνολικό ποσό για την αναγνώριση του χρόνου φοίτησης Σχολής θα παρακρατείται από τη Δ/νση Οικονομικών/6ο Τμήμα/ΑΕΑ μέσω μισθοδοσίας. Η παρακράτηση του ποσού δύναται να πραγματοποιηθεί από τον μισθό (εφάπαξ ή έως 12 μηνιαίες δόσεις) με σχετική δήλωση των ιδίων στην επισυναπτόμενη αίτηση.

Μετά την εξόφληση των οφειλόμενων ποσών, θα επακολουθήσει Απόφαση αναγνώρισης του  χρόνου από την Δ/νση Ασφάλισης -Παροχών/ΤΕΑΠΑΣΑ.


Β.  Τους συνταξιούχους της ΕΛ.ΑΣ. μετόχους του Τομέα Πρόνοιας (ΤΠΑΣ/ΤΕΑΠΑΣΑ), οι οποίοι δεν έχουν λάβει το εφάπαξ λόγω μη συμπλήρωσης 30 ετών πραγματικής Υπηρεσίας στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 της υπ' αριθ. 8000/20/89-α από 13-03-2014 Υπουργικής Απόφασης, έχουν το δικαίωμα να αναγνωρίσουν τον χρόνο φοίτησης (ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας) στις Σχολές (Αστυφυλάκων)  της Ελληνικής Αστυνομίας, (της πρώην Χωροφυλακής) πριν το έτος 1995 και αποκλειστικά εντός 2 ετών από την έναρξη ισχύος της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης. Οι αποχωρήσαντες της ενεργού υπηρεσίας μέτοχοι του ΤΠΑΣ που είχαν ως απαιτούμενο για λήψη εφάπαξ όριο πραγματικής υπηρεσίας 31 έτη αρχικά και με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση ορίζονται τα 30 έτη.

Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί στον Τομέα μας είναι το γινόμενο του χρόνου φοίτησης στην Σχολή (μήνες & ημέρες) επί της τελευταίας πάγιας κράτησης από τη μισθοδοσία του (υπέρ του ΤΠΑΣ). Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αναφέρονται στην αναρτώμενη αίτηση.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Παναγιώτης Δρακάκης
Ταξίαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου