ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Ομοσπονδιών με τον Υπουργό για τις αστυνομικές δυνάμεις στην Κω

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ομοσπονδίες μας, έπειτα από συνάντηση των προεδρείων με τον πολιτικό μας προϊστάμενο κ.Τόσκα σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Κω μεταξύ αστυνομικών και πολιτών εξ αφορμής της κατασκευής hot spots.


Αθήνα, 08 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/4/170α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι, πριν από λίγες ώρες, αντιπροσωπεία των Προεδρείων μας, συναντήθηκε εκτάκτως με τον Υπουργό μας, κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ, όπου δια ζώσης αναπτύξαμε τα διαλαμβανόμενα στην υπ' αριθμ. 200/4/170 από 07-02-2016 ανακοίνωσή μας, σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Κω μεταξύ αστυνομικών και πολιτών εξ αφορμής της κατασκευής hot spots.

Ειδικότερα, καταγγείλαμε την εσπευσμένη μεταφορά στο νησί αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς πλήρη ατομικό εξοπλισμό και δίχως να έχει διασφαλιστεί η προβλεπόμενη διοικητική μέριμνα, καθώς και ο στοιχειώδης επιχειρησιακός σχεδιασμός. Επίσης, τονίσαμε ότι, αποτέλεσμα της προαναφερόμενης κατάστασης ήταν να τραυματιστούν οι μετακινούμενοι αστυνομικοί από εκρηκτικές ύλες που εκτόξευαν εναντίον τους και να δέχονται απειλές στο χώρο διαμονής τους, λόγω μη λήψης επαρκών μέτρων ασφαλείας.

Από πλευράς του ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι, από αύριο κιόλας θα ληφθεί πλήρης διοικητική μέριμνα για τους μετακινούμενους συναδέλφους μας, τα μέτρα ασφαλείας θα αυξηθούν στο χώρο διαμονής τους και θα υπάρξει κάθε αναγκαία υποστήριξη για να μην είναι εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί.

Οι Ομοσπονδίες μας, τις επόμενες ημέρες, θα εξετάσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση στα παραπάνω θέματα και αναλόγως θα αποφασίσουν το μέτρο και την έκταση των δράσεών τους.



Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου