ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τι ανακοίνωσε για ΕΥΠ και Αστυνομία ο Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις

Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας. Αυτό θα είναι το νέο όνομα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι λεγόταν Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών.


Την μετονομασία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του. 

Τόνισε ότι η αποστολή της θα έχει να κάνει αποκλειστικά με τις εξωτερικές απειλές. Όπως προβλέπεται αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρείται.


Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την άμεση ψήφιση νομοσχεδίου που θα δίνει την ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς. Οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου διαφωνούν μ΄ αυτό αλλά η κυβέρνηση μπορεί να το ψηφίσει με τις ψήφους άλλων κομμάτων πλην ΧΑ βεβαίως που διαφωνεί καθέτως και οριζοντίως.

Ο πρωθυπουργός ανακοινωσε την απόσυρση του 40% των αστυνομικών που υπηρετούν σε μέτρα ασφαλείας του πρωθυπουργού. Μίλησε για καλύτερη εκπαίδευση των αστυνομικών και για νέο ουσιαστικό ρόλο ,αυτόν που χρειάζεται πραγματικά η κοινωνία.

Ανακοίνωσε επίσης την πώληση ενός από τα τρία VIP αεροσκάφη και απόσυρση των βουλευτικών αυτοκινήτων.

Είπε συγκεκριμένα:

"Προχωράμε στον αποφασιστικό περιορισμό σπατάλης στο δημόσιο και τον περιορισμό προνομίων βουλευτών και υπουργών. Άμεσα αποσυμφορούμε τη δημόσια διοίκηση από στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων, δίνουμε εντολή να πουληθούν αυτοκίνητα που κοστίζουν 700.000 ευρώ, να πουληθεί το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη. Θα ζητήσω από την πρόεδρο της Βουλής να επανεξατάση και να καταργήσει το δικαίωμα βουλευτικών αυτοκινήτων. 

Περιορίζεται κατά 30% το προσωπικό του Μαξίμου και κατά 40% το προσωπικό της ασφάλειας του πρωθυπουργού. Το ίδιο θα γίνει και με το υπουργικό συμβούλιο. Ο αστυνομικός πρέπει να φύγει από τα πολιτικά γραφεία και να πάρει στη γειτονιά όπου τον έχει ανάγκη ο πολίτης'. 

Πηγή : onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου