ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

"Όταν η αστυνομία συναντά τη λογοτεχνία....ένας έρωτας γεννιέται!!"

Αναδημοσιεύουμε από το site onlarissa.gr το παρακάτω αφιέρωμα και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για την παρουσία συναδέλφων στο χώρο της τέχνης και τη συμβολή τους στη λογοτεχνία.....

Το πρώτο της βιβλίο, μία συλλογή 45 κειμένων με κεντρικό άξονα τον έρωτα, παρουσίασε στο κοινό το απόγευμα του Σαββάτου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Λαρισαία συγγραφέας Ιωάννα Γκανέτσα. 


Στο φιλόξενο βιβλιοπωλείο «Παιδεία», ο συγγραφέας και δημιουργός της ιστοσελίδας το βιβλίο.net Κώστας Θερμογιάννης, ο Λαρισαίος συγγραφέας Άγγελος Πετρουλάκης και η εκ Τρικάλων ποιήτρια Βάσω Χριστοδούλου, μίλησαν για το βιβλίο, διάβασαν συγκλονιστικά αποσπάσματά του και έδωσαν στους δεκάδες παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να διεγείρουν τη σκέψη τους για τον έρωτα, μακριά όμως από το «ροζ», που όπως ο κ. Θερμογιάννης σημείωσε αρκετοί συγγραφείς αρέσκονται.


Στη μοναδικότητα του γεγονότος πως η Ιωάννα – ούσα μόλις 34 ετών – γράφει για τον έρωτα ζώντας τον η ίδια ή ως αποδέκτρια εμπειριών από τους ανθρώπους γύρω της, σε αντίθεση με τους περισσότερους συγγραφείς που έγραψαν για τον έρωτα σε σαφώς μεταγενέστερο στάδιο της ζωής τους, στάθηκε ο Άγγελος Πετρουλάκης. 


Όσο για την ίδια τη συγγραφέα που επέμενε ότι ο έρωτας είναι «κόκκινος», το σημείωμα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, είναι αρκετό για να προϊδεάσει τον επίδοξο αναγνώστη για μία μοναδική εμπειρία διέγερσης σκέψεων και συναισθημάτων: «ο έρωτας δε χρειάζεται τίτλους. Δεν έχει ανάγκη από επιθετικούς προσδιορισμούς όπως «έντονος», «εξαιρετικός», «απόλυτος». Είναι έρωτας, τέλος. Είναι συναίσθημα των άκρων, αλλά ατόφιο, καθαρό. 



Και ένα βιβλίο που μιλά για τον έρωτα δε χρειάζεται να τον περιγράφει καν. Η αποφθεγματική διατύπωση δένεται με τη λογοτεχνική γλώσσα και το παραινετικό ύφος. Η συγγραφέας με ένα ανθολόγιο λογοτεχνικών άρθρων και διηγημάτων, καλεί τον αναγνώστη να τολμήσει, να ζήσει τον έρωτα, να δώσει και να πάρει, να βασανιστεί, να παθιαστεί, όλα στο απόλυτο. Γιατί ο έρωτας είναι το απόλυτο της ζωής». 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 

Η Ιωάννα Γκανέτσα γεννήθηκε το 1981 στη Λάρισα, όπου ζει και εργάζεται ως αστυνομικός. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Ταξιδεύει συχνά, διαβάζει πολύ και γράφει σε κάθε ευκαιρία.



Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί συστηματικά σε ιστοσελίδες πολιτισμού και λογοτεχνίας, συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα τέχνης και πολιτισμού thessalonikiartandculture.gr και στον διαδικτυακό τόπο λόγου και τέχνης τοβιβλίο.net, ενώ κείμενα της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά sites. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο, μία συλλογή 45 κειμένων με κεντρικό άξονα τον έρωτα. Παράλληλα, αυτή την περιόδο, γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα. 



Να ευχηθούμε και εμείς με την σειρά μας, Ιωάννα.. πάντα επιτυχίες!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου