ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Στο ναδίρ η ψυχολογία και το ηθικό στα ΜΑΤ, συνέντευξη του Σωκράτη Μάγκα

«Υπηρετούμε σε μία υπηρεσία που είναι διαρκής στόχος τρομοκρατών. Η ψυχολογία είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα στη δουλειά μας. 


Οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν χρησιμοποιήσει τα τελευταία 20 χρόνια το όπλο τους το πολύ τρεις-τέσσερις φορές. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας με τα φημολογούμενα σχέδια περί επανασχεδιασμού της λειτουργίας μας. Αλλωστε ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οπλοφορούμε και το υπουργείο δεν προτίθεται να τον αλλάξει. Το θέμα αφορά στο ηθικό μας και στην εμπιστοσύνη που μας δείχνει ή όχι η πολιτική ηγεσία. Αυτή τη στιγμή η ψυχολογία μας βρίσκεται στο ναδίρ».

Τα λόγια ανήκουν στον άνδρα των ΜΑΤ, Σωκράτη Μάγγα, ο οποίος μιλάει στον «Ε.Τ.» για το πώς βλέπει ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην ίσως πιο μάχιμη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα που προκρίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Σωκράτης Μάγγας, ο οποίος είναι παράλληλα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, δεν βλέπει μόνο αρνητικά στοιχεία σε σχέση με τις επερχόμενες αλλαγές στην Αστυνομία αλλά και θετικά. 

Σχολιάζοντας το νέο δόγμα που εφάρμοσε η ΓΑΔΑ στις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββάτου όταν οι διαδηλωτές φτάνοντας έξω από τη Βουλή συνάντησαν μόνο κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. και όχι αστυνομικούς αναφέρει: «Είδαμε νεαρούς να βάφουν τις κλούβες και να ξηλώνουν το σήμα της Αστυνομίας από αυτές και δεν κουνηθήκαμε από τη θέση μας. Σκεφτείτε ποια ήταν η ψυχολογία μας». 

Στην πορεία του περασμένου Σαββάτου αφαιρέθηκαν τα όπλα από αρκετούς αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών που συμμετείχαν στην περιφρούρηση των παράλληλων συγκεντρώσεων της Χρυσής Αυγής και των αντιφασιστών. «Ερχόμαστε αντιμέτωποι πολλές φορές με άτομα που έχουν πολεμοφόδια και θέλουν να μας χτυπήσουν με μίσος. Τέτοιες οργανωμένες ομάδες συναντάμε πολλές φορές στα γήπεδα. Γίνεται κάτω από τέτοιες συνθήκες να μη φέρουμε όπλο και να νιώθουμε ανασφάλεια; Υπάρχουν περιστατικά κατά τα οποία ένας, δύο ή τρεις άνδρες της διμοιρίας απομονώθηκαν από ομάδες κουκουλοφόρων.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου