ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Επιπλέον 200 αστυνομικοί φεύγουν από την φύλαξη δικαστικών λειτουργών

Συνεχίζεται το ξεκαθάρισμα της προσωπικής φύλαξης πολιτικών, δικαστικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, για την εξοικονόμηση αστυνομικού προσωπικού.





Μετά τους περίπου 500 που απομακρύνθηκαν από την φύλαξη πολιτικών προσώπων, με την παράλληλη εξοικονόμηση 80 οχημάτων, ήρθε η αποδέσμευση επιπλέον 200 αστυνομικών που είχαν διατεθεί στη φύλαξη δικαστικών λειτουργών, μαζί με 30 οχήματα, που χρησιμοποιούνταν.

Το... ξεσκαρτάρισμα θα συνεχιστεί με τις «μειώσεις» των περίπου 3.000 αστυνομικών που απασχολούνται στην φρούρηση επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

Οι αφαιρέσεις έγιναν με δίκαιο τρόπο και με το κριτήριο αξιωματικών της αστυνομίας για τον κίνδυνο των συγκεκριμένων προσώπων, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Κάποιοι είχαν επιπλέον αστυνομική συνοδεία γιατί είχαν... τρακάρει» είχε επισημάνει ο κ. Πανούσης, ενώ αποκάλυψε ότι καθημερινά γίνεται δέκτης σχετικών οχλήσεων, ωστόσο παρέπεμπε τους «παραπονούμενους» στις εντολές του πρωθυπουργού. Αντίστοιχα «παράπονα» ακούν οι επικεφαλής αξιωματικοί αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος - thetoc.gr

Πηγη : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου