ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αβέβαιο είναι το πότε θα εισπράξουν τελικά τα αναδρομικά τους τα Στελέχη των Ε.Δ.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος σημείωσε πως το πρώτο που έκανε το υπουργείο ήταν να δώσει το επίδομα παραμεθορίου σε αυτούς που το δικαιούνται. 



Όσο για την απόφαση του ΣτΕ, ο υπουργός εμφανίστηκε συγκρατημένος για το χρόνο υλοποίησης της λέγοντας πως «είμαστε δεσμευμένοι από την απόφαση των δικαστηρίων. Ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής θέλει συζήτηση με το υπουργείο Οικονομικών και άλλα αρμόδια υπουργεία. Είναι πάνω από μισό δισ. ευρώ. Αλλά θα εφαρμοστεί. Για το χρόνο και τη διαδικασία δεν μπορώ να σας απαντήσω τώρα».

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η απάντηση του στο Mega για τις σχέσεις που έχει η προερχόμενη απο τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική Ηγεσία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Δείχνοντας πως υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ τους διαχώρησε τις πολιτικές απο τις ανθρώπινες σχέσεις και έκανε λόγο για…«συγκατοίκηση», που δεν είναι «ιδεολογικός γάμος» αλλά μια…«συμβίωση προγραμματικού χαρακτήρα».

Πιο συγκεκριμένα όπως είπε: «Η συγκατοίκηση είναι ομαλή έχουμε εξαιρετικές, ανθρώπινες σχέσεις. Βεβαίως, δεν είναι ένας ιδεολογικός γάμος. Είναι μια συμβίωση ομαλή προγραμματικού χαρακτήρα και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο, ειδικά στα σημεία εκείνα που σχετίζονται με την αδιαφάνεια, με τα τεράστια κονδύλια που έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια για τους εξοπλισμούς, που θέλουν ξεσκόνισμα, ξανά διάβασμα. Πολλές απ’ αυτές τις υποθέσεις είναι ανοιχτές. Δεν αναφέρομαι μόνο στις υποθέσεις των υποβρυχίων αλλά αναφέρομαι και στην επιτροπή εσωτερικού ελέγχου, που έχει συσταθεί στα πλαίσια του Υπουργείου, προκειμένου να ξαναδούμε συμβάσεις με ουρές που τρέχουν αυτή την περίοδο και είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια.

Είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων των NΗ-90 που παραλαμβάνουμε από το 2009 και μετά, τα οποία έχουν πολλά προβλήματα στην κατασκευή και έχουν δοθεί πάρα πολλά χρήματα. Είναι καθηλωμένα μέχρι να δούμε, με την κατασκευάστρια εταιρεία, τι ακριβώς συμβαίνει. Το ελληνικό δημόσιο έχει ήδη δώσει 590 εκατ. ευρώ και υπολείπονται άλλα 110 εκατ. ευρώ.

Παρελήφθησαν και όταν έγιναν δοκιμές, παρουσίασαν κάποια προβλήματα, όχι σε ένα αλλά είναι και στα 11 που έχουμε παραλάβει ως τώρα από τα 20 σε σύνολο. Η νέα πολιτική ηγεσία έθεσε ως προτεραιότητα το ζήτημα αυτό, για αυτό καθηλώνονται και ερχόμαστε σε συζήτηση ξανά με την κατασκευάστρια εταιρεία, γιατί προφανώς μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που αφορούν τις υποχρεώσεις της και τις ρήτρες, από την κατασκευάστρια εταιρεία, για να ξαναδούμε από μηδενική βάση όλο αυτό το συμβόλαιο».

Πηγή : Κ.Α. – paraskhnio.gr - bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου