ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σύσταση επιτροπής για περιοδικό έλεγχο των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ..

Είναι κοινό μυστικό στους κόλπους της οικογένειας της Ελληνικής Αστυνομίας ότι πολλά από τα οχήματα του στόλου της Υπηρεσίας μας είτε είναι μη λειτουργικά είτε βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, λόγω της ελλιπούς συντήρησης τους που έφερε η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα.


Είναι επίσης σχεδόν μόνιμη η συζήτηση για την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα των οχημάτων με τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να ασκούμε τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα καθώς και το ερώτημα εάν τα συγκεκριμένα οχήματα είναι σε τέτοια κατάσταση ώστε να μπορέσουν να περάσουν τον τυπικό – περιοδικό έλεγχο Κ.Τ.Ε.Ο..

Η εξαίρεση των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. από τον τυπικό έλεγχο που περνάν όλα τα οχήματα ουσιαστικά επιτρέπει στην υπάρχουσα κατάσταση να συνεχιστεί και να διαιωνιστεί.

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. διαφωνούμε με αυτήν την πρακτική και αρνούμαστε οποιαδήποτε έκπτωση στην ατομική ασφάλεια της υπηρεσιακής καθημερινότητας των συναδέλφων μας οι οποίοι εκτελούν εποχούμενες περιπολίες και βρίσκονται μέσα στα οχήματά τους καθημερινά τουλάχιστον οκτώ ώρες.

Για αυτό το λόγο, προτείνουμε να συσταθούν επιτροπές από συναδέλφους μας ή από άλλους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν  μετακινηθεί στο Υπουργείο μας λόγω της κινητικότητας οι οποίοι έχουν σχετικές γνώσεις με σκοπό να προβαίνουν στον ετήσιο περιοδικό έλεγχο της κατάστασης των οχημάτων με σκοπό την ομαλή και ασφαλή τους λειτουργία.

Η ασφάλεια μας πρέπει να είναι πρώτο μέλημα..

Οι Αντιπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με την ΑΝ.Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου