ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Παρέμβαση των Ομοσπονδιών για την επαναλειτουργία των Αστυνομικών Σχολών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) απέστειλαν την παρακάτω επιστολή προς τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΛ.ΑΣ.,με την οποία ζητούν την άρση των μνημονιακών δεσμεύσεων και την επαναλειτουργία των Αστυνομικών Σχολών Αστυφυλάκων και Αξιωματικών.



Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 800/6/28

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 
           κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ

Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα

         2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  
Κύριε Υπουργέ,

Οι Ομοσπονδίες μας παρακολουθούν με εύλογο ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις σας για την αντιμετώπιση των χρονιζόντων προβλημάτων όσον αφορά την αναχαίτιση των μεταναστευτικών πιέσεων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας, αλλά και τη διαχείριση του ανθρωπιστικού προβλήματος που δημιουργεί ο παρατεταμένος εγκλωβισμός σε «στρατόπεδα» και κρατητήρια μη νόμιμων αλλοδαπών, πέραν των δυσλειτουργιών και των συναφών προβλημάτων που ανακύπτουν στην καθημερινή λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών.

Πάγια θέση του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος κακώς είχε ανατεθεί εξ ολοκλήρου σχεδόν στην Ελληνική Αστυνομία και ως εκ τούτου δεν μπορούμε παρά να βλέπουμε θετικά κάθε πρωτοβουλία που θα αποδεσμεύει αστυνομικές δυνάμεις και θα τις εντάσσει στα αμιγώς αστυνομικά καθήκοντα. Η χθεσινή σας δε ανακοίνωση για την σταδιακή απομάκρυνση των αλλοδαπών από τις αστυνομικές εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας, έρχεται να δικαιώσει την εξ αρχής διατυπωμένη αρνητική μας τοποθέτηση για την αλλαγή της χρήσης τους και την κατάλυση στην ουσία του εκπαιδευτικού χαρακτήρα τους.

Επειδή το ζήτημα της αστυνομικής εκπαίδευσης, όπως γνωρίζετε, μας απασχολεί εντόνως, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι επήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποκατασταθεί και η αδικία που συντελέστηκε πριν από δυο χρόνια, όταν στο πλαίσιο «μνημονιακών υποχρεώσεων» σταμάτησε η εκπαιδευτική διαδικασία για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι Σχολές αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από την προσεχή εκπαιδευτική περίοδο μόνο για τη σειρά του 2013 καίτοι οι αστυνομικές υποδομές έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες.

Παρακαλούμε, να εξετάσετε το ενδεχόμενο άρσης των μνημονιακών δεσμεύσεων έτσι ώστε να λειτουργήσουν πλήρως οι Αστυνομικές Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών, αφενός με την εισαγωγή και των επιτυχόντων έτους 2014, αφετέρου δε με την προκήρυξη νέων προσλήψεων το τρέχον έτος, αποκαθιστώντας την εκπαιδευτική τάξη και δημιουργώντας τις αναγκαίες συνθήκες για την συνέχιση όχι μόνο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά εν τέλει και της αστυνομικής αυτής καθ' αυτής λειτουργίας. Ένα σώμα το οποίο δεν ενισχύεται με νέο αίμα, είναι καταδικασμένο να παρουσιάσει αρνητικά συμπτώματα.

Μέλημα όλων μας, λοιπόν, είναι αυτά ακριβώς να αποτρέψουμε.


Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου