ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Έρχονται ευχάριστες αλλαγές στο Ασφαλιστικό των Σωμ.Ασφαλείας & των Ε.Δ., του Θεόφιλου Παπαδάκη

Παρακολουθώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τον νέο Γενικό Γραμματέα κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Γεώργιο ΡΩΜΑΝΙΑ, τον γνωστό εργατολόγο των Συνομοσπονδιών ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του και τις εργασίες του Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, της ΠΟΑΣΥ, τον περασμένο Δεκέμβριο του 2014 (μας κατατόπισε πλήρως για τα θέματα του ΤΕΑΠΑΣΑ με το περίφημο άρθρο 220 του ν. 4281/2014),


ΧΑΡΗΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ!

Ειδικότερα τόνισε ότι οι δύο (2) νόμοι για το ασφαλιστικό σύστημα, ο ν. 3863/2010 για τον ιδιωτικό τομέα και ο ν. 3865/2010 για τον δημόσιο τομέα (και για εμάς τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις), πρέπει άμεσα να ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ή μάλλον να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ. Προσωπικά συμφωνώ διότι αυτοί οι νόμοι ψηφίστηκαν μέσα στη λαίλαπα του Μνημονίου, το 2010, με το βάρος της Τρόικας πάνω από τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο κος Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι στον δημόσιο τομέα με τη θέσπιση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ, που βέβαια λόγω Δείκτη Τιμών (ΔΤ) και ΑΕΠ, έχει μειωθεί στα 320 – 310 ευρώ περίπου και της αναλογικής που είναι το αναλογικό ποσό των εισφορών για όλα τα έτη εργασίας, το σύστημα πολύ απλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. Έτσι ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα οι νόμοι αυτοί, από τη νέα Συγκυβέρνηση, θα αλλάξουν.

Εδώ ως Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, οφείλω να υπενθυμίσω ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών, οι οποίοι εργάζονται κάτω υπό πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και είναι από τους υπαλλήλους που έχουν ιδιαίτερο εργασιακό καθεστώς, με εργασία 24ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εξάλλου έχουν δικαιωθεί από το ΣτΕ στην ακύρωση της τρίτης κατά σειρά περικοπής των αποδοχών τους, ακριβώς επειδή αποτελούν το στενό πυρήνα του Κράτους και λόγω του σκληρού εργασιακού καθεστώς τους.

Πού απλά και με λεπτομέρειες, θέλω να τονίσω, ότι θα πρέπει να νομοθετηθούν διατάξεις από τα αρμόδια Υπουργεία ως νέος ασφαλιστικό για την:

α) επέκταση του ασφαλιστικού των τριτέκνων,

β) τη δικαίωση, λόγω των γνωστών ζητημάτων, των καταταγέντων τα έτη 1990 -1992, τη βελτίωση αυτών που κατετάγησαν τα έτη  1993 – 1995 (καθώς και της Ά σειράς της Σχολής Αστυφυλάκων με πανελλήνιες εξετάσεις), αλλά και όλων των χιλιάδων συναδέλφων που εισήλθαν μετά το έτος 1996 είτε με πανελλήνιες είτε ως Ε.Φ. και Σ.Φ,

γ) τη χορήγηση των ετών των τέκνων που έχουν οι υπόλοιποι δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι,

 δ) τη δωρεάν χρησιμοποίηση της μάχιμης πενταετίας, επειδή ακριβώς είναι χρόνος πραγματικής εργασίας (εργασία σε 6ημερη βάση, αντί 4ημερη),

ε) τη δικαίωση αυτών που κατετάγησαν το 1994, αντί το 1989 με την πλήρη δικαίωσή τους και την ένταξη με όλα τα δικαιώματα όπως και των καταταγέντων το 1989.

Επίσης,  χρειάζεται η ένταξή μας σε ένα νέο ασφαλιστικό Ταμείο όλων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις από κοινού και η επαναφορά της θεμελίωσης όλων μας ΜΕ ΤΗΝ 25ΕΤΙΑ, για λόγους ισότητας, ίδιων και ίσων  ευκαιριών και δικαιοσύνης, σε σχέση με τους συνταξιούχους συναδέλφους.









ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Μέλος Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου