ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Εξαγγελίες για αποδεσμεύσεις 1500 – 2000 αστυνομικών από συνοδείες και προσωπικές φρουρές

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε μία από τις τοποθετήσεις του σχετικά με την Ελληνική Αστυνομία αναφέθηκε στους συναδέλους που απασχολούνται στις συνοδείες - φρουρές προσώπων αλλά κα στη χρήση δακρυγόνων από τους συναδέλφους μας.

«Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα υπάρξει μια ελάφρυνση της φρούρησης προσώπων. Από εκεί και πέρα, 1.500- 2.000 άτομα εύκολα μπορούν να αποδεσμευτούν».

Αυτά ήταν τα λόγια του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, που μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό εξήγγειλε την μείωση των φρουρών προσώπων-στόχων κατά 1500 με 2000 αστυνομικούς.

Πρόσθεσε επίσης πως: «Ο αστυνομικός της γειτονιάς και πεζές περιπολίες προφανώς θα υπάρχουν και η Άμεση Δράση που θα περιπολεί».

Τόνισε επίσης πως η χρήση δακρυγόνων στις διαδηλώσεις πρέπει να τελειώσει.

«Για να ρίξεις χημικά, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε μια ακραία μορφή, όπου και οι άλλοι χρησιμοποιούν διάφορων ειδών όπλα, από μάρμαρα μέχρι οτιδήποτε άλλο. Τότε, να το εξετάσει κάποιος. Αλλά τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς.»

Πηγή : koutipandoras.gr, policenet.gr, policeonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου