ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μεταθέσεις με αξιοκρατία και δικαιοσύνη..., του Γιώργου Μπαρμπαλέξη

Στις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή σχετικά με την Ελληνική Αστυνομία ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Γιάννης Πανούσης έθεσε και το ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα των μεταθέσεων του αστυνομικού προσωπικού.



Δυστυχώς ο ισχύων κώδικας μεταθέσεων χρήζει αλλαγών ούτως ώστε να γίνει πιο δίκαιος και πιο αξιοκρατικός όπως ακριβός διαμήνυσε και ο νέος πολιτικός μας προϊστάμενος.

Οι αδικίες που με τον καιρό έχουν εντοπιστεί, είναι γνωστές σε όλη την αστυνομική οικογένεια. Συνάδελφοι εργαζόμενοι μακριά από τον τόπο τους για χρόνια, με δύσκολες συνθήκες και αντιστρόφως ανάλογο μισθό, περιμένουν καρτερικά μία μετάθεση.

Με αφορμή και την περίοδο που διανύουμε δηλαδή το χρονικό διάστημα υποβολής αίτησης μετάθεσης θα πρέπει να δοθούν λύσεις στα «αγκάθια» του κώδικα οι οποίες θα ανακουφίσουν σε μεγάλο βαθμό τους συναδέλφους μας. 

Αρχικά θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός των θέσεων μετάθεσης με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια, δηλαδή οι συνάδελφοι που μετατίθενται βάσει κοινωνικών και υπηρεσιακών κριτηρίων, σύμφωνα με τις εξαιρέσεις που θέτει το άρθρο 3 του Π.Δ. 100/2003 (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, διαζευγμένοι με επιμέλεια τέκνου κτλ) να μην καταλαμβάνουν τις κενές θέσεις που έχουν ανακοινωθεί για το τρέχον έτος, αλλά να μετατίθενται καθ’ υπέρβαση και οι θέσεις να καλύπτονται μόνο με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια). 

Επίσης θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η έκδοση έκτακτων μεταθέσεων και για τους συναδέλφους οι οποίοι κατέχουν οργανική θέση Αρχιφύλακα ή Ανθυπαστυνόμου, το μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους με τις ίδιες προϋποθέσεις με τις αντίστοιχες των κατεχόντων οργανική θέση Αστυφύλακα.

Η πρώτη περίοδος μεταθέσεων με την νέα ηγεσία στο υπουργείο μας πλησιάζει, ευκαιρία να δούμε επιτέλους αλλαγές με γνώμονα την δικαιοσύνη την αξιοκρατία αλλά κυρίως τον ίδιο τον συνάδελφό μας. 










ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ Γεώργιος – Στυλιανός 
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου