ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός για τους μισθούς μας

Έπειτα από τις δυσβάσταχτες μισθολογικές μειώσεις που έχουν υποστεί οι συνάδελφοί μας και γενικότερα όλο όλο το ένστολο προσωπικό ήρθαν σήμερα δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας αλλά και του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολιτη οι οποίες αναφέρονται στην αποκατάσταση της οικονομικής αδικίας σε βάρος μας. Ελπίζουμε αυτή την φορά τα λόγια και οι υποσχέσεις να υλοποιηθούν ώστε όλο το προσωπικό να μπορέσει πάρει μία οικονομική "ανάσα".


Συγκεκριμένα, με αφορμή τα θετικά στοιχεία στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, τα οποία παρουσίασε, ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Α. Σαμαράς στην ομιλία του σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έδωσε συγχαρητήρια στα Στελέχη του Λ.Σ. και της Αστυνομίας που  κάνουν την δουλεία τους παρά τις περικοπές που έχουν υποστεί, «Η Πολιτεία δεν θα είναι αγνώμων απέναντί τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μάλιστα υποσχέθηκε πως θα υπάρξει αποκατάσταση των περικοπών των μισθών τους ενώ αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα σημείωσε πως θα χρησιμοποιηθεί για να υπάρξουν  παροχές σε “χαμηλοσυνταξιούχους, ένστολους, πετρέλαιο, θα δούμε” όπως είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από το ύψος του πλεονάσματος.

Παράλληλα συνέντευξη στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" παραχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το αν "θα ενισχυθεί το εισόδημα των ενστόλων ".

Η απαντηση του βρίσκεται στις παρακάτω γραμμές:

"Η βούληση της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος των ενστόλων, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη –στην κυριολεξία– για τη δημόσια ασφάλεια και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, έναντι αμοιβής 800 ευρώ, ευθύς μόλις το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση. Με δεδομένο ότι πλησιάζει η στιγμή που η χώρα θα περάσει σε δημοσιονομικό πλεόνασμα, ελπίζω αυτό να συμβεί σύντομα."

Πηγή : http://www.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου