ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Προξενείο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Πρίν μπω στην ουσία του προβλήματος που πρόκειται να θίξω, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιους συναδέλφους, ευτυχώς λίγους, οι οποίοι καθοδηγούμενοι εκφράζουν απόψεις για ομόνοια και συμπόρευση. Τα ωραία λόγια και οι εκθέσεις ιδεών δεν δίνουν λύσεις. Το θέμα είναι ποιος δημιουργεί διχόνοιες κ αντιπαλότητες μεταξύ συναδέλφων; Ποιος πολωνει το κλίμα δημιουργώντας συνεχώς αναχώματα για ένα ελεύθερο και δίκαιο αγώνα; Ο κόσμος είναι πολύ μικρός και όλα μαθαίνονται. Όλοι γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε ποιοι είναι σε πανικό και ποιοί τάζουν λαγούς με πετραχήλια..! 


Ας έρθουμε όμως σε ένα θέμα που ταλανίζει πολύ καιρό τους υπηρετούντες στον αερολιμένα Αθηνών. Δεν είναι άλλο από την αθρόα είσοδο στην χώρα μας Λίβυων Πολιτών για λόγους Ιατρικής περίθαλψης - επαγγελματικούς και άλλους .. Ως γνωστών στους ανωτέρω από την πρώτη στιγμή της αναταραχής που ξέσπασε στη χώρα τους, εκδίδονται vises από τους αστυνομικούς του αεροδρομίου λες και δεν έχει ο αξιωματικός υπηρεσίας τόσα άλλα θέματα να επιλύσει λόγω των χιλιάδων επιβατών που περνάνε από το αεροδρόμιο. Αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία συνεχίζει να υφίσταται ακόμα και σήμερα. 

Ρωτάω λοιπόν ποιός είναι ο ρόλος του ελληνικού προξενείου μας στην Λιβύη; Γιατί δεν εκδίδει το ίδιο τις vises στους ανωτέρω όπως κάνουν όλα τα προξενεία του κόσμου; Γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών  δεν επιβάλει στον πρόξενο μας τα αυτονόητα; Μέχρι πότε ο Έλληνας αστυνομικός θα επωμίζεται ευθύνες και αρμοδιότητες άλλων λειτουργών της πολιτείας;

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και επιβάλλεται να βρεθεί λύση.. Tα πάρεργα φτάνουν στο τέλος τους... Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν .. Δεν θα φορτώνονται όλα στην καμπούρα του Αστυνομικού ..

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γιάννης 
Μέλος Α.Ν/Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου