ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Προσοχή των οδηγών για παράνομα ασφαλιστήρια

Την προσοχή των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν συμβόλαια στην ασφαλιστική εταιρεία «Lev Ins» εφιστά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων που ενημερώνει το κοινό ότι «τα ασφαλιστήρια της εταιρείας αυτής είναι παράνομα και δεν αναγνωρίζονται από την Τροχαία».

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κάνει γνωστό ότι «η ανωτέρω αναφερόμενη εταιρεία δεν είναι καταχωρισμένη είτε ως "General Commodities Trade" είτε ως "Lev Ιns" στα Μητρώα Ασφαλιστικών Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος» και επικαλείται την ενημέρωση που έχει από το Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο Σύλλογος συνιστά στους ασφαλισμένους που έχουν συνάψει ασφαλιστήριο με τη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία έχει έδρα στη Βουλγαρία, να αλλάξουν ασφαλιστική εταιρεία. Τα ασφαλιστήρια της συγκεκριμένης εταιρείας «κυκλοφορούν» σε όλη την Ελλάδα ενώ όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Δημήτρης Σκιτζής, ασφαλιστήρια συμβόλαια της συγκεκριμένης εταιρείας υπάρχουν και στα Χανιά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον Σύλλογο υπήρχαν καταγγελίες για πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια χωρίς ωστόσο να αναφέρεται η ονομασία της εταιρείας. Το όνομα της εταιρείας έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα από το Επιμελητήριο Αθηνών. Όπως επισήμανε ο κ. Σκιτζής, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς σε περίπτωση ατυχήματος με όχημα ασφαλισμένο στην εταιρεία «Lev Ιns» οι πελάτες της συγκεκριμένης εταιρείας είναι ακάλυπτοι αφού δεν βρίσκεται στα Μητρώα Ασφαλιστικών Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος και έτσι δεν παρέχεται κάλυψη. Τα οχήματα θεωρούνται ανασφάλιστα καθώς και η Τροχαία θεωρεί τα ασφαλιστήρια παράνομα.

Το θέμα είχε φθάσει στην ελληνική εποπτική Αρχή (ΔΕΙΑ της Τράπεζας της Ελλάδος) η οποία μετά από έλεγχο διαπίστωσε ότι δεν έχει δοθεί άδεια ούτε στην εταιρεία «Lev Ιns», ούτε στην «General Commodities Trade» να πουλούν ασφαλιστήρια συμβόλαια στην ελληνική αγορά. Η «Lev Ιns», θεώρησε ότι έπεσε θύμα της «General Commodities Trade», προσέφυγε στα ελληνικά δικαστήρια και πέτυχε την καταδίκη της «General Commodities».

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου