ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Εθνικό ζήτημα το προσφυγικό που μας αφορά όλους... του Ευάγγελου Κεφάλα

O Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, Ευάγγελος Κεφάλας, τοποθετείται μέσω της προσωπικής του σελίδας στο "facebook" για το προσφυγικό φαινόμενο.


Τις τελευταίες μέρες, ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της έλευσης προσφύγων στα νησιά των Κυκλάδων. Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται με σαπιοκάραβα διασχίζοντας τη θάλασσα του Αιγαίου για να φτάσουν στα ενδότερα της νησιώτικης χώρας προς ανεύρεση μια καλύτερης ζωής {είναι απορίας άξιο πως τέτοια καράβια φτάνουν μέχρι τις Κυκλάδες;;;}.

Μέχρι και σήμερα, τέσσερις φορές έχουν φτάσει στα νησιά μας (Μύκονο-Αμοργό-Νάξο) και μέχρι τώρα η συνεργασία τον συναρμόδιων φορέων (Αστυνομία-Λιμενικό-Ο.Τ.Α) ήταν άψογη και υποδειγματική. Χτες ακόμη πενήντα πρόσφυγες έφτασαν στη νήσο Αμοργό. Η κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και τον κατοίκων ήταν άμεση με σκοπό την διάσωση και φιλοξενία των συνάνθρωπων μας, δυστυχώς όμως κάποιοι τοπικοί άρχοντες δεν συγκινούνται από τέτοια φαινόμενα και αρνούνται την φιλοξενία τους σε δημοτικούς χώρους με αστεία προσχήματα. 

Ευτυχώς που υπάρχει και η Εκκλησία μας, και δη ο Μητροπολίτης Θήρας και Αμοργού κ. Επιφάνιος, που με πεφωτισμένους ιερείς στην Αμοργό, επέδειξαν άμεσα τα πανανθρώπινα, οικουμενικά ιδεώδη που διακατέχουν την Ελληνική φυλή και απλόχερα προσέφεραν χώρο – κτίριο που ανήκει στην Εκκλησία για την φιλοξενία των προσφύγων.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και στο συγκεκριμένο ζήτημα(προσφυγικό) δε χωράνε σκοπιμότητες. Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και ακόμη περισσότερες.



ΚΕΦΑΛΑΣ Ευάγγελος
Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου