ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κ.Κουρουμπλής για τα μισθολογικά των αστυνομικών- πυροσβεστών

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών και για τους τύπους (σ.σ. θα δούμε προϊόντος του χρόνου εάν η ιδιότητα θ' αποκτήσει ή ο ίδιος ο υπερυπουργός θα προσδώσει ουσία καθεαυτή) ανώτατος πολιτικός προϊστάμενος των υπηρετούντων σε Αστυνομία και Πυροσβεστική,
θέλησε να δώσει το δικό του ανεξίτηλο στίγμα αναφορικά με το νέο πολιτικό- στρατηγικό δόγμα που θα επιχειρηθεί με τελεολογική μέθοδο να εμφυσηθεί στο προσωπικό.

Στην ομιλία του ο κ. Παναγιώτης κουρουμπλής, φρόντισε να καταστήσει σαφές ως αυτονόητο δεδομένο το σεβασμό στα δικαιώματα του πολίτη, εμμένοντας μάλιστα στο φαινόμενο των κοινωνικών ανισοτήτων.

Από τις ανισότητες όμως που προκάλεσε η μακρά περίοδο λιτότητας, μονεταρισμού και μνημονίων, δεν εξαίρεσε τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας σημειώνοντας μάλιστα ότι πολλοί ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους καθημερινά με ανταμοιβή τους πολύ χαμηλούς μισθούς.

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε τη διαβεβαίωση πως κάθε φορά που θα υπάρχει πλεόνασμα και πολιτική πρόθεση θεραπείας των κοινωνικών ανισοτήτων, θ” ασκούνται πιέσεις από τον ίδιο και τον κ. Τόσκα να συμπεριληφθούν αστυνομικοί και πυροσβέστες στην κατάσταση των επαγγελματιών που θ” απολαύσουν τα ανταποδοτικά του πλεονάσματος οφέλη. Και όπως είπε καταληκτικά, «έχουμε τον τρόπο να τα καταφέρουμε».

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου