ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Αξιωματικών

Κάλεσμα στους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας απευθύνει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αξιωματικών, παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξή της, αλλά και τους στόχους της.


Διαβάστε την ανακοίνωση-κάλεσμά τους:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αξιωματικών αποτελεί τη διαχρονική συνδικαλιστική έκφραση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, από τη γέννησή του το 1988 έως και σήμερα.Επί 27 συναπτά έτη, οι Έλληνες Αξιωματικοί έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν έναν ωραίο αγώνα με πνεύμα ενότητας, σύμπνοιας και συνεργασίας. Χωρίς να στέκονται σε κομματικές προελεύσεις, ιδεολογικές ταυτότητες και κάθε είδους διάκριση που θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στη σφυρηλάτηση των δεσμών εκείνων που ενέπνευσαν και χαλύβδωσαν το κίνημά μας.

Η συνεργασία και η ενότητα στο χώρο μας εκφραζόταν μέσω των ενιαίων ψηφοδελτίων, που ήταν και είναι σταθερό «πιστεύω» μας για μια αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη συνδικαλιστική φωνή και πορεία. Έτσι λειτουργήσαμε τα προηγούμενα “δίσεκτα χρόνια”, όταν ακόμα ο συνδικαλισμός ήταν παράνομος, έτσι συνεχίσαμε να λειτουργούμε μετά το 1994 και τη νομιμοποίηση των Ενώσεων και έτσι κρίναμε ορθό να πορευτούμε με καθολική απαίτηση και των συναδέλφων ακόμα και μετά την τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου το 2011 και την θέσπιση της δυνατότητας συμμετοχής στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών μας οργάνων με παραταξιακούς συνδυασμούς. Αυτό υπαγόρευε η πεποίθηση και η βούλησή μας για την αποτελεσματικότερη λειτουργία μας, μέσω της σύνθεσης των απόψεων και ιδεών, έξω και πάνω από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και συγκρούσεις που δε συνάδουν με την ιδιότητα του Αξιωματικού.

Η «έλλειψη» παραταξιακών ψηφοδελτίων, δεν εμπόδισε το συνδικαλιστικό μας κίνημα να αποκτήσει στέρεες βάσεις, να συσπειρώσει την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας, να παγιωθεί, να δώσει νικηφόρες μάχες και να καταγραφεί στη συνείδηση όλων ως πρωτοποριακός φορέας του μαχόμενου συνδικαλισμού στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπήρξαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε η υπολογίσιμη εκείνη δύναμη που χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού όχι μόνο των συναδέλφων, αλλά και εκείνων στους οποίους
απευθυνόμαστε στο διεκδικητικό μας γίγνεσθαι. Η εκάστοτε εξουσία επιθυμεί να έχει απέναντί της ένα πολυδιάσπαρτο και άνευρο «συνδικάτο» που θα αναλίσκεται σε εσωτερικές διεργασίες και έριδες και όχι ένα συμπαγές μέτωπο ενσυνείδητων μαχητών, που απερίσπαστοι από δουλείες και δεσμεύσεις θα τη σφυροκοπούν αδιάκοπα για την υπηρέτηση των συμφερόντων των Ενώσεων των Αξιωματικών –μελών του.

Ο Συνδυασμός μας, η ΕΣΚΑ, επομένως, έρχεται να αποτυπώσει τους πόθους και τις αγωνίες των συναδέλφων μας-Ανδρών και Γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας-που προσβλέπουν στην ενδυνάμωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, σε μια περίοδο κατά την οποία ο ενωτικός μας αγώνας αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο της όποιας δράσης και πρωτοβουλίας για την επίτευξη των στόχων και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Η ΕΣΚΑ συνδυάζει την εμπειρία και τη δράση των δοκιμασμένων στελεχών πρώτης γραμμής, με τη φλόγα και την ορμή νέων Αξιωματικών, προσβλέποντας σε μια ακόμα πιο δυναμική λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος με αρχές και αξίες που είναι αυτό ταγμένο να υπηρετεί. Αξίες, που οφείλουμε και έχουμε χρέος να επαναφέρουμε στο προσκήνιο, ιδίως σήμερα που ο συνδικαλισμός ως γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων των εργαζομένων, είναι αναγκαίος περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Επιμέρους ενέργειες, παρασκηνιακές συζητήσεις που αποσκοπούν στην προσωπική και μόνο ικανοποίηση και εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων ή αποτυχημένων εκπροσώπων παλαιάς κοπής που κυκλοφορούν μάλιστα και με το μανδύα του «νέου», εξοβελίζονται εκ των πραγμάτων και δεν έχουν καμία θέση στις τάξεις ενός υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος, όπως ήταν, είναι και θα είναι αυτό των Αξιωματικών.

Σταθερή και κύρια επιδίωξή μας, είναι η λειτουργία ενός συνδικαλιστικού φορέα, ο οποίος:

i) Θα στέκεται δίπλα, θα αγωνίζεται και θα δίνει λύση στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων και της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών.

ii) Θα κλιμακώσει και θα διευρύνει το διαρκή αγώνα μας για την επαναφορά των μισθολογικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που αφαιρέθηκαν ή κατακρεουργήθηκαν από τις πολιτικές των Μνημονίων και της Τρόικας.

iii) Θα ιεραρχεί τις επιλογές των μορφών πίεσης και παρέμβασης στα κέντρα εξουσίας.

iv) Θα παίρνει χωρίς ενδοιασμούς θέση και θα δίνει τις δέουσες απαντήσεις σε κάθε πρόκληση, άδικη επίθεση και κριτική εις βάρος των συναδέλφων μας και του Οργανισμού που υπηρετούμε.

v) Θα αφουγκράζεται τις αγωνίες όλων των συναδέλφων μας, διατηρώντας μια σχέση αμφίδρομης επικοινωνίας, σε πνεύμα διαφάνειας και ανοικτής λειτουργίας.

vi) Θα αγωνιστεί για την αναβάθμιση και την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, έτσι ώστε να αποτελέσουν παρελθόν τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής που καθηλώνουν τον Έλληνα Αξιωματικό στο χθες, αντί να του παρέχουν τα εφόδια και τη δυνατότητα για ένα άλμα στο μέλλον.

vii) Θα απαιτεί το διαρκή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών και της οργάνωσης του Σώματος, ώστε να προσφέρει αδιάκοπα και σταθερά το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία με επαγγελματισμό, πίστη και αφοσίωση στο καθήκον, όπως επιτάσσουν οι δημοκρατικοί μας θεσμοί.

viii) Θα αγωνιστεί για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Κρίσεων και Προαγωγών στη βάση κανόνων αξιοκρατίας με όραμα και προοπτική για τους νέους συναδέλφους, μακριά από απαρχαιωμένες και διαβλητές διαδικασίες που καταρρακώνουν το κύρος και το ήθος των κρινόμενων, αλλά και εκείνων που επιμένουν στη διατήρησή τους.

ix) Θα εγκύψει με ιδιαίτερο ζήλο στα προβλημάτων των Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι υπό τα δεδομένα του νέου ασφαλιστικού –συνταξιοδοτικού συστήματος, βιώνουν καθημερινά ένα καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το επαγγελματικό και συνταξιοδοτικό τους μέλλον.

x) θα αγωνιστεί για την αποκατάσταση των βαθμολογικών αδικιών των Αξιωματικών, προερχομένων εκ του ΤΕΜΑ και εξ Ανθυπαστυνόμων, ώστε να δοθεί τέλος στη δικαστική περιδίνηση που έχουν οδηγηθεί εξαιτίας της αμφίσημης ερμηνείας της ισχύουσας νομοθεσίας.

xi) θα έχει συνδικαλιστικά στελέχη μάχιμα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δίπλα στους συναδέλφους και όχι «διάττοντες αστέρες» και προθύμος της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

xii) θα συγκρουστεί, τέλος, με κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες όπου αυτές θα απαντώνται είτε στον υπηρεσιακό είτε στον συνδικαλιστικό μας χώρο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η ΕΣΚΑ απευθύνεται και αγκαλιάζει το σύνολο των Ελλήνων Αξιωματικών από την Αττική ως τη Θράκη και την Κρήτη και από το Βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ως τα Ιόνια νησιά μας. Με το οργανωτικό της δε σχήμα και τα καταξιωμένα στελέχη που την απαρτίζουν θα είναι παρούσα σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, συνδικαλιστικές και μη, στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουμε είτε ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής είτε ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας.

Σας καλούμε να στηρίξετε την ενωτική, ακηδεμόνευτη και ελπιδοφόρα προσπάθειά μας, διαβεβαιώνοντάς σας ότι δεν θα διαψεύσουμε το όραμα και τις προσδοκίες σας. Για μας προέχουν ο Συνάδελφος και τα προβλήματά του και όχι η προσωπική μας ανέλιξη και διασφάλιση.

Πορευτήκαμε και πορευόμαστε με κανόνες αρχών, αξιών και ηθικής που τηρούμε ευλαβικά, αντλώντας δύναμη από τις αξίες μας, αλλά και όλους εσάς που μας εμπιστευόσαστε και μας τιμάτε.

Τιμούμε τις επιλογές σας και συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα μας.

Ε.Σ.Κ.Α. -Δύναμη Αξιών
Αθήνα, Σεπτέμβριος 2015

Τα ιδρυτικά μέλη:
Α/Υ’ ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης, Πρόεδρος Π.Ο.ΑΞΙ.Α
Α/Δ’ ΚΑΝΕΛΛΟΣ Γεώργιος , Αντιπρόεδρος Π.Ο.ΑΞΙ.Α
Α/Α’ ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας, Γεν. Γραμματέας Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Α/Υ’ ΒΡΑΝΤΖΑΣ Βασίλειος, Γεν. Γραμματέας Ε.Α.Ε.Α.Α.
Α/Υ’ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κανέλλος, Αντιπρόεδρος Ε.Α.Ε.Α.Α.
Α/Υ’ ΝΤΟΥΪΤΣΗΣ Φώτιος, Αντιπρόεδρος Ε.Α.Ε.Α.Α.
Α/Υ’ ΠΕΤΡΟΥ Νικόλαος, Ειδ. Γραμματέας. Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
ΑΝΘ. ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ Ευάγγελος , Μέλος Ε.Α.Ε.Α.Α.
Α/Υ’ ΔΕΛΗΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, Μέλος Ε.Α.Ε.Α.Α.
Α/Α’ ΤΣΟΚΡΗΣ Αλέξανδρος, Οργ. Γραμματέας Π.Ο.ΑΞΙ.Α
Υ/Α’ ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ Αθανάσιος, Υπ. Δημ. Σχ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α
Α/Α’ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ Πέτρος, Ταμίας Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Υ/Β’ ΘΕΩΔΟΡΙΔΗΣ Ανέστης, Μέλος Ε.Α.Ε.Α.Α.
Ανθ. ΤΖΙΜΑ Μαρία, Μέλος Ε.Α.Ε.Α.Α.
Υ/Β’ ΑΣΑΡΙΔΟΥ Νικολέτα, Μέλος Ε.Α.Ε.Α.Α.
Υ/Α’ ΜΙΑΡΙΤΗΣ Ευάγγελος, Μέλος Ε.Α.Ε.Α.Α.
Υ/Β’ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Θεόδωρος, Μέλος Ε.Α.Ε.Α.Α.
Α/Β’ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Κωνσταντίνος, Μέλος Ε.Α.Ε.Α.Α.
Α/Β’ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Γεώργιος, Μέλος Ε.Α.Ε.Α.Α.
Α/Β’ ΒΛΑΧΟΣ Αλβέρτος-Ρωμυλός, Μέλος Ε.Α.Ε.Α.Α.

Αναδημοσίευση : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου