ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ελληνική Αστυνομία σε ρόλο αποδιοπομπαίου τράγου...., του ΣΦΟΝΔΥΛΗ Δημητρίου.

Από την ημέρα της συστάσεως της, η Ελληνική Αστυνομία μάχεται επιδεικνύοντας, παρά τις πλείστες αντιξοότητες, αξιόλογο έργο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την διατήρηση της κοινωνικής ευταξίας, πληρώνοντας μάλιστα μέχρι σήμερα ένα βαρύ φόρο αίματος πολύ μεγαλύτερο μάλιστα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα, που μέχρι σήμερα απασχολεί, είναι εάν η Ελληνική Αστυνομία τυγχάνει ευρείας πολιτικής στήριξης και αναγνώρισης του έργου της ή αντιμετωπίζεται με σχετική απαξίωση από τους φορείς της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.

Δυστυχώς και πέρα από κομματικές ταυτότητες, κανένας φορέας πολιτικής εξουσίας δεν έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα ένα συλλογικό σχέδιο, μια στρατηγική ενιαία για το πολυποίκιλο και σύνθετο έργο της ΕΛ.ΑΣ.
Σε αντίθεση, εν μέσω πολιτικοοικονομικής κρίσης, παρατηρείται ολοφάνερα να λαμβάνει χώρα στοχοποίηση και απαξίωση του θεσμού της αστυνομίας, η οποία οδηγεί σε καταρράκωση του ηθικού του δυναμικού της και φυσικά, κατ´ επέκταση, σε κλυδωνισμούς όσον αφορά την εικόνα της και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.
Επιτέλους, όλες οι ηγεσίες του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος οφείλουν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και να προχωρήσουν, επί της ουσίας, σε πραγματική αναγνώριση του έργου του Έλληνα αστυνομικού.
Η ασφάλεια αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας και η αστυνομία θεματοφύλακα αυτής.
Αποτελεί λοιπόν άρρητη υποχρέωσή σας, κύριοι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, να αντιμετωπίσετε τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας με το σεβασμό που επιβάλει η κοινωνική της αποστολή.
Η Ελληνική Αστυνομία χρειάζεται ευρεία και ισχυρή πολιτική στήριξη, καθώς μην ξεχνάτε ότι η απαξίωση της οδηγεί, κατ’ επέκταση, στην απαξίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Με σεβασμό προς τους πολίτες... ΣΦΟΝΔΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Μέλος Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου