ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Nέο γραφείο θα στελεχώσει η ΕΛ.ΑΣ. - Αστυνομικοί στην υπηρεσία των τουριστών

Αστυνομικοί με γνώσεις ξένων γλωσσών και... κοσμοπολίτικο αέρα θα εξυπηρετούν τους τουρίστες που χρειάζονται αστυνομικής φύσης βοήθεια.


Αστυνομικοί στην υπηρεσία των τουριστών  

Η σχετική Συμφωνία Συνεργασίας υπογράφηκε χθες μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και αποτελεί την υλοποίηση μιας υπόσχεσης που είχε δώσει ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς υπουργείου ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και από πλευράς Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Τσακίρης. Οπως αναφέρεται στο κείμενο, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας αναλαμβάνει τη δαπάνη για μίσθωση, διαμόρφωση και εγκατάσταση εξοπλισμού σε χώρο στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να λειτουργήσει εκεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει να στελεχώσει το γραφείο με προσωπικό που γνωρίζει ξένες γλώσσες και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση επισκεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εθνους», ο ιδιότυπος «σταθμός» της τουριστικής αστυνομίας θα βρίσκεται σε ειδικό χώρο, που παραχωρούν στην ΕΛ.ΑΣ. οι ξενοδόχοι. Πρόκειται για αίθουσα περίπου 150 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται σε στοά στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ιδιες πηγές αναφέρουν ότι ο χώρος θα είναι ανακαινισμένος σε 15-20 μέρες.

Το γραφείο θα στελεχωθεί από 10 ξενόγλωσσους αστυνομικούς που υπηρετούν σήμερα σε τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας, αλλά ο αριθμός τους θα ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες.

Στις αρμοδιότητές τους θα είναι να παρέχουν πληροφορίες στους επισκέπτες, καθώς και να καταγράφουν καταγγελίες για θέματα αστυνομικού κυρίως ενδιαφέροντος. Τη λειτουργία του νέου γραφείου θα αναλάβουν να διαφημίσουν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι της Αθήνας.

Μαρία Ψαρά - Λευτέρης Μπιντέλας

Πηγή : ethnos.gr - policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου