ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ακόμη μια σπουδαία επιτυχία των συναδέλφων μας στη Νοτιοανατολική Αττική !!!

Οι συνάδελφοι μας, παρά τις όποιες αντιξοότητες αντιμετωπίζουν σε εγασιακό επίπεδο, συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό των συμπολιτών μας και να αγωνίζονται για την διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας στην κοινωνία μας.



Ειδικότερα, όπως ενημερωθήκαμε, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 18-7-2015 στην Βούλα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, δύο (2) ημεδαποί εκ των οποίων ένας 23χρονος και μία 17χρονη, για ληστεία σε ξενοδοχείο.

Συγκεκριμένα, από τις αστυνομικές αρχές αναζητείτο δράστης, ο οποίος κατά το τελευταίο δεκαήμερο διέπραττε ληστείες σε ξενοδοχεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στη περιοχή της Γλυφάδας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου. Για το λόγο αυτό συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) για την αναζήτηση, εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.

Στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, πρώτες πρωινές ώρες της 18-7-2015, εντοπίσθηκε ο 23χρονος να προσεγγίζει ξενοδοχείο στη Βούλα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι ειδικές ομάδες οι οποίες τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, κατά την έξοδό του από το ξενοδοχείο, στο οποίο λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία. Η 17χρονη συνελήφθη σε κοντινό σημείο, ενώ τον ανέμενε εντός αυτοκινήτου, εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου».

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα οι δράστες εντόπιζαν ξενοδοχεία, κυρίως κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος και στη συνέχεια ο 23χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με περιλαίμιο, αφαιρούσε, με την απειλή όπλου, από τους υπαλλήλους χρήματα.

Για την διαφυγή του, χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένο σε μικρή απόσταση και στο οποίο ανέμενε η 17χρονη έχοντας το ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστικό πιστόλι.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά την τελευταία εβδομάδα, διέπραξαν ένδεκα (11) επιπλέον ληστείες σε ξενοδοχεία και αναλυτικά:

 οκτώ (8) στη Γλυφάδα

 μία (1) στο Μοσχάτο

 μία (1) στον Πειραιά και

 μία (1) στην Ελευσίνα

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν με κάθε τρόπο στην παραπάνω επιχείρηση και κατάφεραν να προβούν στην σύλληψη των δραστών ενισχύοντας το αίσθημα δικαίου και ασφάλειας στους συμπολίτες μας.

Πηγή ενημέρωσης : policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου