ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αυτόφωρο για όσους δεν δέχονται πιστωτική – Η πρώτη σύλληψη στα Ιωάννινα

Στο αυτόφωρο κατέληξε εργαζόμενος σε πρατήριο υγρών καυσίμων των Ιωαννίνων, καθώς αρνήθηκε να δεχθεί πιστωτική κάρτα για την πληρωμή βενζίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγός αυτοκινήτου, απευθύνθηκε σε πρατήριο, στην περιφερειακή των Ιωαννίνων προκειμένου να βάλει βενζίνη στο όχημά του.

Ο υπάλληλος όμως δεν δέχθηκε την πληρωμή με πιστωτική κάρτα. Ο οδηγός, του εξήγησε ότι δεν έχει δικαίωμα για κάτι τέτοιο και απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Ο οδηγός του οχήματος, δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση, ωστόσο με νόημα τονίζει ότι σε τέτοιες δύσκολες μέρες είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές και να αντιμετωπίζονται καταναλωτές με τέτοιο τρόπο.

Πηγή : epiruspost.gr

Η διαδικασία του αυτοφώρου που ακολουθήθηκε προβλέπεται στα ΦΕΚ 65 Α” από 28/06/2015 και 66 Α” από 30/06/2015 και ειδικότερα στην παράγραφο 4 του 1ου άρθρου του δεύτερου ΦΕΚ (66 Α’) διευκρινίζεται ότι όσοι δεν δέχονται πληρωμές με με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας, θα διώκονται ποινικά και ειδικότερα για παράβαση των άρθρων 288 παρ. 1 και 452 Π.Κ., 13 του Ν. 2251/94, 18 του Ν. 146/1914 και 19 του Ν.4177/2013.



Άρθρο 288
Παρεµπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου και παράλειψη οφειλόµενης βοήθειας

1. Όποιος µε πρόθεση µαταιώνει ή δυσχεραίνει την ενέργεια που είναι αναγκαία για να αποτραπεί ή να κατασταλεί ένας κίνδυνος που υπάρχει ή που επίκειται τιµωρείται µε φυλάκιση, αν δεν συντρέχει περίπτωση αυστηρότερης τιµώρησης σύµφωνα µε άλλη διάταξη. 
2. Όποιος σε περίπτωση δυστυχήµατος ή κοινού κινδύνου ή κοινής ανάγκης δεν προσφέρει τη βοήθεια που του ζητήθηκε και που µπορούσε να την προσφέρει, χωρίς ο ίδιος να διατρέξει ουσιώδη κίνδυνο, τιµωρείται µε φυλάκιση µέχρι έξι µηνών.

Άρθρο 452
Άρνηση αποδοχής νοµισµάτων

Όποιος αρνείται να δεχτεί για πληρωµή νοµίσµατα που έχουν νόµιµη κυκλοφορία στο κράτος τιµωρείται µε πρόστιµο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου