ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων με γνώμονα την αξιοκρατία

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. με την παρακάτω επιστολή προς τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ επαναφέρει στο προσκήνιο το φλέγον ζήτημα των μεταθέσεων και ζητά την τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων με γνώμονα την αξιοκρατία.


Αθήνα, 28 Ιουλίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 301/3/11

Προς: Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
          κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ

Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
             Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας τα τελευταία χρόνια έχει επισημάνει την αναγκαιότητα βελτίωσης των διατάξεων των μεταθέσεων (Π.Δ. 100/2003), με γνώμονα πάντα τη δικαιότερη και αντικειμενικότερη λειτουργία του.

Θεωρούμε ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να ανοίξει ο διάλογος και να τροποποιηθεί ο υπάρχων κώδικας μεταθέσεων με γνώμονα την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ αυτών, αίροντας οποιαδήποτε αδικία του προηγούμενου συστήματος, καθ' ότι διαπιστώνεται ότι οι θέσεις καταλαμβάνονται μόνο από ειδικής κατηγορίας αστυνομικών και όχι από αυτούς τους συναδέλφους που υπομονετικά συγκεντρώνουν μόρια με τα αντικειμενικά κριτήρια, γεγονός που δείχνει ότι ο αντικειμενικός τρόπος μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων έχει καταργηθεί ελέω των «παραθύρων» που συνεχώς και εκτάκτως προκύπτουν.

Επίσης αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, είναι η ΑΥΞΗΣΗ του αριθμού των μετατιθέμενων συναδέλφων στην Περιφέρεια, καθώς τα τελευταία έτη η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και οι ολοένα αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες (π.χ. λαθρομετανάστευση, αύξηση εγκληματικότητας κλπ), έχουν αδρανοποιήσει τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας

  Κύριε Υπουργέ,

Προσβλέπουμε στη θεσμική μας συμμετοχή σε μια διαδικασία που σέβεται και προάγει τα συμφέροντα των συναδέλφων μας και είμαστε σίγουροι ότι και σεις θα συμβάλλετε προς αυτή την κατεύθυνση.


Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου