ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Χειροπέδες σε πορτοφολάδες μετρό και ΗΣΑΠ - Eκατοντάδες κλοπιμαία

Πολυμελής εγκληματική ομάδα, η οποία από τις αρχές του χρόνου είχε διαπράξει πάρα πολλές κλοπές σε βάρος επιβατών, σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.


Ειδικότερα, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, συνελήφθησαν δεκαεπτά μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων δεκατρείς υπήκοοι Αλβανίας, δύο Ρουμανίας, ένας Βουλγαρίας, και ένας ημεδαπός. 

Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα είκοσι μέλη της σπείρας, δέκα υπήκοοι Αλβανίας, έξι Ρουμανίας και τέσσερις Βουλγαρίας.

Οι δράστες κινούμενοι σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, χωρισμένοι σε ομάδες των τεσσάρων-πέντε ατόμων, λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης και έχοντας την κάλυψη ενός ή δύο ακόμη συνεργών τους, που λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι», προσέγγιζαν ανυποψίαστους επιβάτες, και με τη μέθοδο της απασχόλησης ή δημιουργώντας τεχνηέντως συνωστισμό, τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.

Όπως εξακριβώθηκε, η παραπάνω σπείρα, από τις αρχές του χρόνου εντός των σταθμών του μετρό και του ΗΣΑΠ, έχει διαπράξει 364 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε είκοσι διαμερίσματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 142 πορτοφόλια, 28 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων και το ποσό των 9.600 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.

Η έρευνα, μάλιστα, συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, όσο και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων μελών της σπείρας.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ - bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου