ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Αποδυνάμωση των Υπηρεσιών της Δ.A. Ορεστιάδας

Παραθέτουμε την επιστολή που απέστειλε η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με θέμα την αποδυνάμωση των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ορεστιάδας.


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ& EUROCOP

Πρόεδρος : Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100
Γ. Γραμματέας : Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152

Τηλ&Fax :25520-28141 , e-mail: seayorestiadas@gmail.com, 

Δικτυακός τόπος :seayorestiadas.blogspot.com

Ορεστιάδα, 11 Ιουλίου 2015
Αρ. Πρωτ.:19/2015

ΘΕΜΑ: «Αποδυνάμωση Υπηρεσιών Δ.Α Ορεστιάδας ».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες ως έθνος, έναν οικονομικό Γολγοθά που είναι λογικό να έχει αντίκτυπο και στην υπηρεσιακή μας ζωή. Αυτή την φορά λοιπόν οι Δ.Α. Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης ενισχύονται στα πλαίσια της συνέχισης του σχεδίου « Ασπίδα» για άλλο ένα τρίμηνο μόνο με αποσπάσεις συναδέλφων χωρίς έξοδα δημοσίου, με 60 και 250 Αστυνομικούς αντίστοιχα.

Είναι αδύνατο με 60 μόνο Αστυνομικούς να φτάσουμε τα επίπεδα της αστυνόμευσης, των προηγούμενων σχεδιασμών .Η ενισχυτική δύναμη που διατέθηκε αυτή την φορά, κατανεμήθηκε για την φύλαξη των συνόρων και τη στελέχωση του ΚΕ.Π.Υ και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Ορεστιάδας με αποτέλεσμα η φύλαξη των συνόρων να είναι ανεπαρκής με την ελάχιστη δύναμη που διατέθηκε για το σκοπό αυτό. Παράλληλα θα πρέπει να τονίσουμε ότι, το προσωπικό των Υπηρεσιών της Δ.Α Ορεστιάδας, που διατίθεται για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής της Ορεστιάδας δεν επαρκεί για την κάλυψη των βασικών υπηρεσιακών αναγκών (βγαίνουν βάρδιες με ένα αστυνομικό μικτή περιπολία με άλλη υπηρεσία και σε κάποιες βάρδιες χωρίς αστυνομικό). Σ΄ όλα αυτά προστέθηκαν και διαταγές με τις οποίες, όλοι οι αποσπασμένοι συνάδελφοι που προέρχονται από πρώην Συνοριακούς Φύλακες και υπηρετούν εκτός Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, πρέπει να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση.

Επιτρέψτε μας ως Ένωση να σας υποβάλλουμε μια ερώτηση, το μόνο πρόβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η παράνομη μετανάστευση; Αποσπάσεις που πριν λίγο καιρό κριθήκαν αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργιά κάποιων υπηρεσιών, ξαφνικά σταμάτησαν να είναι αναγκαίες επειδή τα άτομα της ενισχυτικής δύναμης είναι λίγα; Το πως θα πληρωθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν γιατί δεν το προβλέπει κάποια διαταγή; Και η ταλαιπωρία αυτών των συναδέλφων; Ως ποτέ θα ζουν ως όμηροι των διαθέσεων της φυσικής μας ηγεσίας; Δεν θα πάρουν ποτέ μετάθεση και απόσπαση αυτοί οι συνάδελφοι;

Τέτοιου είδους αποφάσεις διαταγές που εκδίδονται χωρίς οργάνωση και προγραμματισμό και δεν εμπίπτουν στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης ,μας βρίσκουν αντίθετους. Το μόνο που κάνουν είναι να φέρνουν αναστάτωση και δυσλειτουργία σ ΄ όλη την Διεύθυνση και θα πρέπει να ανακληθούν.

Πρόταση μας είναι σαφώς ένας νέος σχεδιασμός αντιμετώπισης της εισόδου της παράνομης μετανάστευσης ,με πιο μικρές και ευέλικτες ομάδες αστυνόμευσης έτσι ώστε το υπάρχον προσωπικό και το προσωπικό που μας ενισχύει να επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της Δ.Α Ορεστιάδας αλλά και να εξεταστεί εκ νέου το ενδεχόμενο μιας επιπλέον ενίσχυσης της Δ.Α. Ορεστιάδας, με προσωπικό χωρίς δαπάνες δημοσίου με μακροχρόνιες αποσπάσεις και ενίσχυση με δαπάνες δημοσίου όσο αυτό είναι εφικτό.

Για το Δ.Σ

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:

ΠΡΟΣ: 1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής
Ανασυγκρότησης κ. ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
3) Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
4) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ Εμμανουήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
5) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
6) Βουλευτές Ν. Έβρου
7) Μέλη μας

ΚΟΙΝ.: 1) Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ.
Ταξίαρχο κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικόλαο
2) Αστυνομικό Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας
Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου