ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ακόμη μία επιτυχία από τους συναδέλφους της Υ.Α.Ν/Α.Α.


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας που αφορούν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την έλλειψη μέσων και οχημάτων είναι δυσεπίλυτα και γνωστά σε όλους αλλά δεν είναι ικανά να σταθούν εμπόδιο στις προσπάθειες και στη μεθοδικότητα του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ..


Οι συνάδελφοι της Υ.Α.Ν/Α.Α. μας απέδειξαν το παραπάνω για μία ακόμη φορά καθώς μετά από πολύμηνες έρευνες και αναζητήσεις, κατάφεραν να συλλάβουν βραδινές ώρες της 14/07/2015 Μοσχάτο, έναν 44χρονο αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, για εξαπάτηση πολιτών.

Σε βάρος του είχε σχηματισθεί δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, από το 2013, συστηνόμενος στα θύματα του ως χρηματιστής, σύμβουλος χρηματοοικονομικών επενδύσεων και συνεργάτης τραπεζικών ιδρυμάτων, τα έπειθε να του δώσουν χρήματα προκειμένου να τα επενδύσει σε τραπεζικά προϊόντα και σε τυχερά παίγνια υψηλών αποδόσεων.

Επιπλέον και για να ενισχύσει την αξιοπιστία του, τους επέστρεφε μικρό μέρος των χρημάτων, ως «απόδοση» των επενδύσεων που πραγματοποιούσε για αυτούς, ενώ υπό την προοπτική των μεγάλων κερδών που εγγυόταν, τα θύματα προέβαιναν σε πωλήσεις αυτοκινήτων, δανεισμό από οικείους τους και ενεχυριάσεις κοσμημάτων, προκειμένου να του δώσουν για επένδυση μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο 44χρονος είχε εξαπατήσει με αυτό τον τρόπο δεκατρείς (13) πολίτες, από τους οποίους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσαν επτά (7) εντάλματα σύλληψης για το ίδιο αδίκημα.

Το συνολικό ποσό που απέσπασε από τα θύματά του υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το -1.000.000- ευρώ.

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στους συναδέλφους μας που με μεράκι, επιμονή, μεθοδικότητα, προσωπικό χρόνο και υπερεργασία κατάφεραν να φθάσουν στη παραπάνω σύλληψη τονώνοντας στους συμπολίτες μας το αίσθημα ασφάλειας στις δύσκολες ημέρες που περνάμε σαν χώρα.


Πηγή ενημέρωσης : astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου