ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Τρέιλερ της ταινίας - αφιέρωμα στην επίλεκτη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. !!!

«ΔΙ.ΑΣ ή DI.AS», από τον δημιουργό του «Ironclad» Jonathan English, μια ταινία η οποία -αναμενόταν(;)- μέσα στο 2015, για την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης της ΕΛΑΣ και παρέμεινε λόγω οικονομικών περιορισμών.. τρέιλερ.


Η άμεση ανταπόκριση και η επιχειρησιακή ανταπόκρισητων Αστυνομικών της ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια ληστείας του Βρετανού σκηνοθέτη Jonathan English, στην Κρήτη- οι δύο δράστες, τον ξυλοκόπησαν, του άρπαξαν χρήματα, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα ενω οι Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και τους συνέλαβαν – βιωματική εμπειρία η οποία αποτέλεσε έμπνευση για τα γυρίσματα ταινίας με θέμα τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ο Jonathan English είναι ο δημιουργός της ταινία «Ironclad» και παλιότερα τον «Minotaur» και «NailingVienna» με θεματολογία σε μυθικές, επικές ταινίες και αστυνομικές-πολεμικές ταινίες δράσης.

Οι  εκπρόσωποι της εταιρείας παραγωγής AG Films LTD, απευθύνθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να λάβουν άδεια και να κάνουν χρήση του ελληνικού νόμου για την «ενοικίαση» αστυνομικών, οι οποίοι θα «πρωταγωνιστούσαν» -αρχικά στο τρέιλερ της ταινίας.

Μεταξύ αλλων σκέψεων -τελικά- ήταν ότι εκτός από την παγκόσμια προβολή, τα οικονομικά οφέλη για την Ελληνική Αστυνομία από την προβολή της επίμαχης ταινίας, θα μπορούσε να ήταν σημαντικά, κι ένα μεγάλο ποσοστό από τις εισπράξεις να καταλήγει στην ενίσχυση της ΔΙ.ΑΣ. με μοτοσυκλέτες και εξοπλισμό.

Ωστόσο οι εξελίξεις δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των γυρισμάτων για την ταινία, με τον «πιλότο» ο οποίος παρουσιάστηκε στις εταιρείες παραγωγής, με το ενδιαφέρον των χορηγών για την χρηματοδότηση της έντονο, παρέμεινε ..τρέιλερ.

Το τρέιλερ, σε 2,5 λεπτά δράσης, ξεκινάει με εικόνες της Αθήνας και της Ακρόπολης του 2010, ακολουθούν μικρές περιγραφές με τίτλους όπως ότι «η χώρα μαστίζεται από την κρίση» η οποία προκάλεσε το «χειρότερο κύμα βίας στην Ευρώπη». Ακολουθούν στιγμιότυπα επεισοδίων στην Αθήνα αλλα και πλανα με τον ξυλοδαρμό του-τότε- Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη.

Γίνεται αναφορά σε διακίνηση παράνομων όπλων, και με αφορμή την έξαρση της ένοπλης βίας, ιδρύεται η ΔΙ.ΑΣ, η οποία-όπως περιγράφεται στο τρέιλερ- έχει «άμεση ανταπόκριση με τη μέγιστη δύναμη».

Τα γυρίσματα έγιναν το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2013 με σκηνές από ένοπλες ληστείες και καταδιώξεις από τους Αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ, συγκρούσεις οχημάτων, ανταλλαγές πυροβολισμών στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά.

«Η αληθινή ιστορία της πιο επίλεκτης ομάδας της Ευρώπης» αναφέρει  μεσότιτλος στο τρέιλερ, της υπό δημιουργίας κινηματογραφικής ταινίας, με τίτλο  «ΔΙ.ΑΣ-DIAS».


Αναδημοσίευση από : Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου