ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Πυρκαγιά Υμηττού: Τα τελευταία λόγια του άτυχου συναδέλφου μας που απανθρακώθηκε

Λάτρευε τον Υμηττό. Μετά την εγχείρηση που είχε κάνει στη μέση του, ο αρχιφύλακας, Γιάννης Καλλιντεράκης πήγαινε κάθε μέρα για περπάτημα στο περιαστικό δάσος της Ηλιούπολης, λίγο πιο πάνω από εκεί που διέμενε με την οικογένειά του.


Άφηνε το αυτοκίνητό του σε συγκεκριμένο σημείο και ξεκινούσε τη βόλτα του. Τις διαδρομές του τις κατέγραφε με το κινητό του και συχνά τις αναρτούσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Μόνο που την περασμένη Παρασκευή (17/07/2015) η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Καρέα τον πρόδωσε. Ο 47χρονος αστυνομικός βρέθηκε απανθρακωμένος στην περιοχή του Βύρωνα, πολύ κοντά στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους πυροσβέστες και εθελοντές σε πυρκαγιά πριν από περίπου 17 χρόνια.

Τελευταία φορά που μίλησε με τη σύζυγό του ήταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής.
«Έχει φωτιά στο βουνό, αλλά μην ανησυχείς. Είμαι καλά και έρχομαι», της είπε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Οι ώρες περνούσαν, όμως, και ο Γιάννης Καλλιντεράκης δεν εμφανιζόταν στο σπίτι του. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η αγωνία της οικογένειάς του είχε κορυφωθεί. Η σύζυγός του πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης και δήλωσε την εξαφάνισή του...

Από τότε ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο. Το τελευταίο σήμα που είχε καταγραφεί ήταν στις 13:22, σύμφωνα με την κεραία κινητής τηλεφωνίας του Υμηττού.

Η ταυτοποίηση της σορού του έγινε με τη μέθοδο DNA. Νωρίτερα η αδερφή του είχε αναγνωρίσει το ρολόι του...

Σύμφωνα με το «Έθνος», ο 47χρονος αρχιφύλακας υπηρετούσε στις παιδικές εξοχές και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν σε αναρρωτική άδεια, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που είχε σχέση με τη μέση του.

Πηγή : newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου