ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Προτάσεις με πολλαπλά οφέλη

Μία από τις αρχές των μελών της Α.Ν/Α.Σ.Α. είναι η διαρκής και ομαδική προσπάθεια που αποσκοπεί στη διευκόλυνση της υπηρεσιακής και όχι μόνο ζωής των συναδέλφων μας, η οποία πηγάζει από νέες ιδέες και νέες προτάσεις για ένα καλύτερο και ευκολότερο μέλλον για όλους μας.

Όπως είναι γνωστό, έπειτα από κάθε σύλληψη δράστη, ακολουθείται η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και πριν από την μεταγωγή του ενώπιον του κ. Εισαγγελέα γίνεται δακτυλοσκοπικός έλεγχος στους χώρους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) που εδρεύει επί της Λ.Αθηνών.
    
Η Α.Ν/Α.Σ.Α. στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης όλων των συναδέλφων οι οποίοι υπηρετούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Αττικής προτείνει είτε τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας της δακτυλοσκόπισης  ή την δημιουργία Τμημάτων – Παραρτημάτων της Δ.Ε.Ε. μέσα στα γεωγραφικά όρια της κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Για να γίνουμε λοιπόν πιο συγκεκριμένοι όταν στην πρώτη μας πρόταση αναφερόμαστε στον εκσυγχρονισμό, μιλάμε για μία λειτουργία η οποία συμβαδίζει με τις επιταγές της εποχής που ζούμε . Εδώ και μερικά χρόνια στις υπηρεσιακές μας ζωές μπήκε το σύστημα Police On Line (POL), το οποίο με το πέρασμα των χρόνων έγινε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των συναδέλφων αλλά και ένωσε διαδικτυακά τις Αστυνομικές Υπηρεσίες ολόκληρης της επικράτειας. Επίσης όλες οι Υπηρεσίες προμηθευτήκαν με μηχανήματα σάρωσης εικόνων (scanner)  για την διευκόλυνση της αλληλογραφίας.

Εμείς λοιπόν προτείνουμε την λήψη αποτυπωμάτων μέσω των παραπάνω μηχανημάτων εάν και εφόσον είναι λειτουργικά διαφορετικά τον εξοπλισμό όλων των Υπηρεσιών με τα λειτουργικά μηχανήματα και την άμεση αποστολή στις κεντρικές Υπηρεσίες της Δ.Ε.Ε. προς εξερεύνηση μέσω του συστήματος Police On Line (POL) και τη λήψη της σχετικής απάντησης ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Η δεύτερη μας πρόταση (την οποία έχουμε ανακοινώσει και εδώ ) εστιάζεται στη δημιουργία Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών (Γ.Ε.Ε.) μέσα στα γεωγραφικά όρια της κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης τα οποία αφού οργανωθούν και επανδρωθούν κατάλληλα, θα μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες υπηρεσιών οι οποίες βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Ε., για παράδειγμα στην δική μας Διεύθυνση, μία τέτοια Υπηρεσία θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακου Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο και θα μπορούσε να εξυπηρετεί ακόμη και Υπηρεσίες όμορης Διεύθυνσης που βρίσκονται κοντά στην περιοχή.

Τα οφέλη αυτής της ενέργειας είναι πολλαπλά τόσο σε προσωπικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, καθώς υπάρχουν πολλές  απομακρυσμένες υπηρεσίες και λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων που είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοι να διανύσουν, η υπηρεσία της μεταγωγής κρατουμένου θεωρείται υπερβολικά κουραστική και χρονοβόρα.

Ας τα αναλύσουμε όμως παρακάτω.

Σε προσωπικό επίπεδο:
Οι συνάδελφοι των Υπηρεσιών που έχουν διατεθεί σε Υπηρεσία μεταγωγής κρατουμένου θα μπορούν να την εκτελέσουν με μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα κερδίζοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο και γλιτώνοντας ανούσια κούραση αφού θα αποφύγουν την μεγάλη ταλαιπωρία της κίνησης του κέντρου των Αθηνών και το συνωστισμό που συχνά συναντάται στο κεντρικό κτίριο της Δ.Ε.Ε. επί της Λ. Αθηνών.

Σε υπηρεσιακό επίπεδο :

Οι περισσότερες Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής μας δυστυχώς έχουν ένα το πολύ δύο λειτουργικά οχήματα. Έτσι λοιπόν τις ημέρες που κάποιο περιφερειακό Αστυνομικό Τμήμα έχει διαθέσει το περιπολικό του όχημα για μεταγωγή κρατουμένου δεν μπορεί να διαθέσει αστυνομικό προσωπικό για τη διενέργεια περιπολίας στην περιοχή ευθύνης του  καθώς το όχημα είναι απασχολημένο με αυτήν την ηρωική και χρονοβόρα διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να καταστεί δυνατή ούτε η πρόληψη ούτε η καταστολή του εγκλήματος στις περιοχές ευθύνης των εκάστοτε υπηρεσιών και να ατονήσει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

Επίσης, είναι μία ευκαιρία να μειωθούν οι εργατοώρες  του Αστυνομικού προσωπικού με σκοπό και έμμεσο αποτέλεσμα την πιστή εφαρμογή του Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας».

Τέλος, εάν αναλογιστούμε ότι θα μειωθούν κατά πολύ τα διανυθέντα χιλιόμετρα των περιπολικών οχημάτων αφ΄ ενός θα μπορέσουμε εν μέσω κρίσης να εξοικονομήσουμε χρήματα από την μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και αφ΄ εταίρου να μειώσουμε τη συχνότητα επισκέψεων στα συνεργεία για τακτικούς ελέγχους λόγω συμπλήρωσης των απαραίτητων χιλιομέτρων.

Τα μέλη της Α.Ν/Α.Σ.Α. αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά ότι ενδιαφέρονται πρώτα από όλα για τον συνάδελφο και γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε ενωμένοι να βρούμε φρέσκιες ιδέες οι οποίες θα λύσουν τα καθημερινά μας προβλήματα... 

       Όλοι μαζί μπορούμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου