ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Γυναίκα .... Σύζυγος, Μάνα και Αστυνομικός...

Φίλες και φίλοι, Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Στην πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει τους Έλληνες, η οποία είναι δευτερευόντως  οικονομική και πρωτίστως βαθειά θεσμική, κρίση διαχρονικών αρχών και αξιών, οι οποίες από συστάσεως του ελεύθερου Ελληνικού κράτους αποτελούσαν το συνεκτικό ιστό της κοινωνίας μας και που με συνευθύνη όλων μας, αρχόντων και αρχομένων εγωιστικά τις τελευταίες δεκαετίες τις απεμπολήσαμε.

Στη γενικευμένη αυτή παρακμή, μία θεσμική νησίδα ακόμη στέκεται όρθια, η Ελληνική Αστυνομία, με απίστευτες στερήσεις μελών και στελεχών της, τα οποία κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, και χωρίς πολλές φορές την αναγνώριση και την επιβράβευση από την πολιτεία, πιστή στο δρόμο του χρέους και του καθήκοντος δίνει νυχθημερόν τη μάχη κατά της κάθε λογής θεσμικής ανομίας. Καταβάλουν υπέρ του δέοντος προσπάθεια να εξασφαλίσουν συνθήκες κοινωνικής ειρήνης, στο βαθειά δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, χωρίς μάλιστα διακρίσεις  φύλλου, φυλής, πεποιθήσεων, χρωμάτων και πολιτικών κομμάτων.
Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν φίλοι, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ως γυναίκα, μητέρα και σύζυγος, με ρίζες στην Ελληνική Αστυνομία, μα προ πάντως ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς των συναδέλφων αστυνομικών κατέρχομαι ως υποψήφια για πρώτη φορά στο συνδικαλιστικό στίβο στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ν/Α Αττικής με την Α.Ν/Α.Σ.Α. και ζητώ αφού πρώτα σας ακούσω και με ακούσετε, στα πλαίσια μιας αμφίδρομης επικοινωνίας και διαλόγου να εκφράσετε μεταξύ άλλων άξιων και ικανών συνυποψήφιων μου, δεδομένης της πολυσταυρίας, την προτίμησή σας με την  ανεπηρέαστη ψήφο σας στο δικό μου πρόσωπο.
Στις γραμμές που ακολουθούν, παραθέτω τις σκέψεις και τις απόψεις μου για μία Ελληνική Αστυνομία αντάξια των μελών της αλλά και των ελπίδων και προσδοκιών του Ελληνικού Λαού.
  1. Ως γυναίκα  αστυνομικός, οραματίζομαι  και θα αγωνιστώ για ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα που δεν θα αποτελεί παραπληρωματική λειτουργία της εκάστοτε φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Σώματος, ΔΕΝ θα συνδιοικεί, ΔΕΝ θα αποτελεί γερασμένη ταπεινή θεραπαινίδα  του αστυνομικού συστήματος αλλά θα μάχεται  με γραπτή τεκμηρίωση, επιχειρήματα και ντοκουμέντα, για την προάσπιση, των καλώς εννοούμενων , συμφερόντων και δικαιωμάτων, όλων των συναδέλφων, χωρίς παραγνώριση βέβαια του δημόσιου συμφέροντος το οποίο με τον όρκο μας οφείλουμε  κατά το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους, ως ένστολοι  αλλά και σκεπτόμενοι ενεργοί πολίτες, να προστατεύουμε.
  2. Ως γυναίκα αστυνομικός, οραματίζομαι και θα αγωνιστώ για ένα Αστυνομικό Σώμα με πλήρη  στην πράξη ισότητα ανδρών και γυναικών, στελεχών και μελών, με βάση τις ικανότητες καθεμίας και καθενός, χωρίς αποκλεισμούς με κριτήρια φύλλου, πεποιθήσεων και γεωγραφικής καταγωγής, όπως δυστυχώς κατά καιρούς συμβαίνει και παρατηρείται.
  3. Ως γυναίκα αστυνομικός οραματίζομαι και θα αγωνιστώ  για μια δικαιότερη αντιμισθία  στις κοινωνικές απολαβές των συναδέλφων οι οποίες πρέπει να είναι ανάλογες  του υψηλού  λειτουργήματος μας και των κινδύνων στους οποίους είμαστε εκτεθειμένοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. 
  4. Ως γυναίκα αστυνομικός οραματίζομαι και θα αγωνιστώ για μια δικαιότερη επαγγελματική ανέλιξη όλων των αστυνομικών που προέρχονται από την παραγωγική Σχολή και έχουν την ιδιότητα του προανακριτικού υπαλλήλου , κατά την έννοια του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
  5. Ως γυναίκα αστυνομικός οραματίζομαι και θα αγωνιστώ για ανθρωπινότερες εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων οι οποίοι χωρίς να κοιτάξουν ωροδείκτες, με εξουθενωτικά ωράρια, χωρίς πολλές φορές εβδομαδιαία ανάπαυση, στερούνται την οικογενειακή θαλπωρή και που με τη σειρά στερούν, λόγω της πολύωρης καθημερινής απουσίας,  τη γνώση και μάθηση των παιδιών τους.
  6. Ως νέα γυναίκα αστυνομικός οραματίζομαι και θα αγωνιστώ για την ύπαρξη στοιχειωδών συνθηκών κοινωνικού κράτους πρόνοιας μέσα στο Αστυνομικό Σώμα για τη δημιουργία σταθμών φύλαξης, γνώσης και μάθησης όλων των παιδιών των αστυνομικών και ιδιαίτερα εκείνων με ξεχωριστή δεξιότητα ώστε κάθε γονιός αστυνομικός να μπορεί να εμπιστευτεί με ασφάλεια και συνθήκες υγιεινής την παρουσία των παιδιών του.
Με τις σκέψεις μου αυτές , φίλες και φίλοι, συνάδελφοι και  συναδέλφισσες  σας καλώ σε μαζική προσέλευση στην κάλπη την 7 και 8 Οκτωβρίου για την  ανάδειξη αντιπροσώπων με την ψήφο σας, που αποτελεί το μοναδικό ισοϋψές και ισοδύναμο δικαίωμα με εκείνο του πρώτου πολίτη της χώρας.
Επίσης σας καλώ και την  επόμενη ημέρα σε διαρκή εγρήγορση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας  και διεκδίκηση με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο των δίκαιων αιτημάτων μας με στόχο το φρένο στην παραπέρα συρρίκνωση των εισοδημάτων μας με έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου μας, από την πολιτεία, των θυσιών και της αποστολής μας σε κράτος Δικαίου όπως είναι η πατρίδα μας η Ελλάδα.
 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

 ΜΩΡΑΪΤΗ Μυρσίνη , Υποψήφια για Δ.Σ. και μέλος Α.Ν/Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου