ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Συλλήψεις για τη μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο

Δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, 57, 35 και 50 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν χτες το βράδυ, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλήματων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για εμπρησμό, στην μεγάλη πυρκαγιά του Πόρτο Ράφτη, η οποία έκαψε μεγάλη δασική έκταση, ενώ χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης δεν μπήκε στο δάσος του Κουβαρά, οπότε η καταστροφή θα ήταν τεράστια.



Συλληφθέντες είναι ο επικεφαλής και δύο εργαζόμενοι σε συνεργείο, που έκανε ανακαίνιση σε γνωστό σούπερ μάρκετ, απ' όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, ενώ φυσούσε αέρας επτά μποφόρ και παρά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μέσω των Μέσων Ενημέρωσης και τις συνεχείς συστάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος προς τους πολίτες, οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν εργασίες με ηλεκτρικό τροχό, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά απο σπινθήρες που έπεσαν σε ξερά χόρτα και να πάρει ταχύτατα μεγάλες διαστάσεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπρησμό απο αμέλεια και σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Η πυρκαγιά απο το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται σε ύφεση και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της προς το δάσος του Κουβαρά, το οποίο απειλήθηκε άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου