ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ελεύθερος με όρους ο 60χρονος που κατηγορείται οτι έβαλε φωτιά στην Βαρυμπόμπη

“Αποδείχθηκε η αθωότητά μου” είπε μετά την απολογία του στον τρίτο ανακριτή ο 60χρονος που συνελήφθη έχοντας στη κατοχή του μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό και αναπτήρες.



Ελεύθερος με τους όρους της καταβολής 20.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής παρουσίας 2 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε ο 60χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό.


Στον Ιωάννη Κατσίκη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος. Η σύλληψη του 60χρονου έγινε το βράδυ της Τρίτης στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος του 18ου χιλιομέτρου στη Βαρυμπόμπη.


Ο ίδιος μετά την απολογία του στον τρίτο ανακριτή δήλωσε πως αποδείχθηκε η αθωότητά του.
Ο δικηγόρος του Δημήτρης Σφυρής έκανε λόγο για μεθοδευμένο κατηγορητήριο από την αστυνομία.
Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του..


Ο 60χρονος κάτοικος Βαρνάβα απολογηθηκε με υπόμνημα στον εισαγγελέα και αρνήθηκε οτι ειναι εμπρηστής. Υποστήριξε οτι ήταν στον συγκεκριμένο χώρο στη Βαρυμπόμπη για να μαζέψει πέτρες για το λιθόκτιστο σπίτι που φτιάχνει για την κόρη του και πως στο συγκεκριμένο σημείο είχε βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την ίδια δουλειά.

Είπε επίσης πως το αυτοκίνητο το είχε αγοράσει πριν πολλά χρόνια χωρίς πινακίδες γιατί προοριζόταν για παλιοσίδερα αλλά τελικά το κράτησε για να κάνει οικοδομικές δουλειές ενώ παραδέχτηκε πως γνώριζε οτι ήταν παράνομο να το κυκλοφορεί δίχως πινακίδες.



Για το μπιτόνι της βενζίνης που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του, ισχυρίστηκε οτι το είχε μαζί του γιατί το αυτοκίνητο ήταν παλιό και έμενε συχνά ενώ για τους αναπτήρες υποστήριξε οτι είχαν ξεμείνει στο όχημα από την περίοδο του χειμώνα. Το ίδιο ισχυρίστηκε και για τα μπιτόνια βενζίνης που βρέθηκαν στο σπίτι του σε έρευνα της αστυνομίας μετά τη σύλληψή του.

Πηγή : http://bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου