ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Πεδίο μάχης η Αμυγδαλέζα...

Σε πεδίο μάχης μεταξύ παρανόμων μεταναστών και αστυνομικών μετατράπηκε για περίπου τέσσερις ώρες το Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Η εξέγερση των λαθρομεταναστών ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του βραδυνού φαγητού λίγο μετά τις 21.00,
όταν οι κρατούμενοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς φρουρούς εκσφενδονίζοντας εναντίον τους πέτρες και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε περίπου στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής έπειτα από επέμβαση των ΜΑΤ. 

Διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους στο κέντρο από τους 12 στους 18 μήνες, οι παράνομοι μετανάστες έβαλαν φωτιά στα κοντέινερ που μένουν και συνέχισαν καίγοντας τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε ολόκληρό το στρατόπεδο.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε χειρομβοβίδες κρότου λάμψης για να καταστείλει την εξέγερση. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη επί τέσσερις ώρες και εκτός από την επέμβαση ισχυρών κατασταλτικών δυνάμεων χρειάστηκε και η ενεργοποίηση της πυροσβεστικής για να σβήσουν οι φωτιές που κινδύνευαν να καταστρέψουν το στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομίας, περίπου στις 23.30 το βράδυ του Σαββάτου είχαν καταμετρηθεί 10 τραυματισμένοι αστυνομικοί.

Ασφαλείς πληροφορίες για τραυματισμένους μετανάστες δεν υπάρχουν. Από την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλθηκε ότι τα τρία τελευταία 24ωρα είχε κοπεί το ρεύμα σε δύο οικίσκους λόγω λειτουργίας κλιματιστικών. 

Ολη τη διάρκεια της νύχτας άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν ελέγχους στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο αναζητώντας αλλοδαπούς, καθώς υπάρχουν φόβοι μήπως κάποιοι από τους κρατούμενους που επιχείρησαν να διαφύγουν έχουν αποδράσει.

Στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας κρατούνται 2.500 μετανάστες.

Από την καταμέτρηση θα διαπιστωθεί αν κάποιος εκ των κρατουμένων κατάφερε να διαφύγει. Μετά την αποκατάσταση της τάξης άρχισε καιη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των αλλοδαπών.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου