ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.


Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθοδηγούμενη από την τρόικα έχει στόχο «τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους».

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε:

Εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Στην απεργιακή κινητοποίηση θα επιδιωχθεί, ύστερα από συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, να διευρυνθούν οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Από Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου καλούνται οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις- συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει από κοινού η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με τα προεδρεία των ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα διαρκείας, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου